Számos sportprogram várja az egészséges életmód szerelmeseit Szolnokon az év vége felé közeledve is, ki-ki kedve szerint válogathat a sportágak széles palettájáról. Idén decemberben egy újabb rendezvény debütál a megyeszékhelyen, a részletekről az ötletgazda Petrovay Zoltán, a Szandai Futóklub vezetője beszélt:

– Klubunk hagyományteremtő céllal rendezi meg első Mikulásváró futását december 2-án,vasárnap 10 órakor. Az eseménnyel hozzá kívánunk járulni Szandaszőlős közösségi életéhez, a mozgás fontosságára és örömére felhívni a figyelmet. Mivel közösségi eseményről beszélünk, várjuk nem csak a szandaszőlősieket, hanem a város más részén élőket is, hogy megismerjék ezt a látványosan fejlődő, ugyanakkor természetközeli, nagyon szerethető városrészt, sportoljanak velünk!

– Kiket várnak a futásra?

– Nincs korhatár, bármely korosztály tagjait szeretettel várjuk, remélem, minél többen húznak futócipőt és csatlakoznak hozzánk!

– Úgy tudom, a város vezetése is a kezdeményezés mellé állt.

– Így van, részvételi szándékáról biztosított városunk polgármestere, Szalay Ferenc is!

– Milyen távot teljesítenek a futáson?

– A tervezett táv kb. 5 km (a kör többszörözhető). Útvonal: Lengyel Antal tér – Simon Ferenc utca- Vörösmező út – Karinthy út – Kiss János utca – Simon Ferenc utca – Lengyel Antal tér. Minden résztvevőnek egy kis meglepetéssel készülünk, bízom benne, hogy már első alkalommal sok embert tudunk megmozgatni!