Fiú junior kosárlabda, kiemeltbajnokság, keleti csoport

Szolnoki Kosárlabda Akadémia MAFC 98-44 (27-13, 20-10, 26-10, 25-11)

SZOLNOK: Várbíró 10, Pallai 22/12, Gilszki 19/9, Verba 3/3, Arabo 10. Csere: Orbán 10/6, Csomós 8/3, Csornai B. 6, Bella 2, Csornai Cs. 5/3, Csák, Alcser 3/3. Edző: Honti Viktor

Az eddigi legnehezebb mérkőzését Budapesten, a MAFC csarnokában vívta a keleti csoportot veretlenül vezető Szolnoki Kosárlabda Akadémia junior csapata. A hosszabbításos győzelem igen kemény harcot takart, a szolnokiaknak nagyon meggyűlt a bajuk a hazai pálya minden előnyét élvező fővárosiakkal. Így aztán a két gárda szolnoki találkozója igazi sportcsemegét ígért, bár az aligha a hazaiak hibája, hogy végül nem lett belőle az.

Ugyanis a két csapat nemes egyszerűséggel nem volt egy súlycsoportban ezen a meccsen. Várbíró Gergőék a szezon legjobbját nyújtották, s mind védekezésben, mint pedig támadásban nagyszerűt alkottak. A MAFC csak kereste a fogást a listavezetőn, de nem találta, mivel nem csupán ötletesen és tetszetősen kosárlabdáztak Honti Viktor tanítványai, hanem nagyon jó százalékkal dobtak, s kőkeményen védekeztek. Már a félidő is jelezte: itt nem esélyt kapnak az újbudaiak (47-23).

A fordulás után aztán, ha lehet ilyet mondani, még egy lapáttal rátettek Gilszkiék, egymást múlták felül mindkét palánk alatt, s könnyedén szerezték kosaraikat. Az 54 pontos különbség a szolnoki teljesítményt látva egyáltalán nem túlzó, a MAFC játékosai pedig legfeljebb azzal vígasztalhatták magukat a lefújás után, hogy a Szolnoki Kosárlabda Akadémia juniorjainak idei legjobb produkciójával találkoztak.

Honti Viktor: Ez volt az a mérkőzés, amikor igazán elégedett lehettem, hiszen védekezésben és támadásban is megvalósították a fiúk, amit kértem. Ráadásul a cserék is nagyon sokat tettek hozzá a játékhoz, ezen a napon nem volt gyenge pontunk. Nagyon örülök a sikernek, remélem egyre többször tudunk majd hasonló produkciót mutatni.