A Széchenyi gimnázium tanulója ötletét találta a legjobbnak a zsüri a száznál is több alkotás-ötlet között. Krisztina fekete-fehérben és színesben is nyomtatható, trikóra, bézbólsapkára, tornazsákra is illeszthető logóján ott van a zsinagóga-képtár, a helikopter, a Tiszavirág híd, a műemlék víztorony és persze a kosárlabdázó alakja is.

Ezekből meghatározott számú  és értékesítésre kerülő darab készül, a Korzón illetve a Players Room üzletében (Szolnok pláza) meg is vásárolhatók. Aki ott volt a díjátadón a bevásárlóközpontban a szandai réten, annak Caramel, az ismert és sikeres énekes kézjegyével is ellátta a megvásárolt terméket.

A díjnyertes Ócsai Krisztina (balról) a negyedmilliós kártyával

Ócsai Krisztina szakkörbe is jár – mondta el portálunknak -, de maga is igyekszik gyarapítani tudását a képzőművészetben, mert erre felé szeretné igazítani az útját  tanulmányai során. Győzelme egyébként szép összeget is jelent: a bankkártyán, amit kapott a pályázatot kiíró cégtől negyed millió forint van, amit bármire költhet.

Szalay Ferenc polgármester arról beszélt, hogy örömmel csatlakozott a város a kezdeményezéshez, s hogy volt érdeklődés, az nem csupán a pályázók számában, hanem az online szavazás ötezer voksán is mérhető. A trikók, sapkák, tornazsákok eladásából befolyó forintok a Szolnok segít program kasszájába kerülnek.