Két éve annak, hogy Szolnokon, egy fitnesz teremben aprócska leányok rövid, de nagyon elgondolkodtató táncverset adtak elő. Üzenet volt a címe és egy figyelmetlenségből bekövetkező balesetet jelenítettek meg néhány percben. Nagyon hatásos, ugyanakkor nagyon is megszívlelendő volt az üzenet: figyeljünk egymásra, mert a közút veszedelmes hely, tragédia is történhet.

Azóta kis táncszínházzá alakult a csoport, ma huszonöt tagja van és hasonló jeleneteket, mondhatni táncverseket állítottak össze és ezzel a táncszínházi előadással már tizenhat  megye huszonhárom városában táncolták el a balesetet, a kirekesztést, a családon belüli fizikai erőszakot, a lelki terrort. Mindezt úgy, hogy az országos rendőr-főkapitány és munkatársai figyelmét sem kerülték el az “üzenetek”, a kis táncszínház mellé álltak és segítik országos turnéjukat.

Csütörtökön kora délután szolnoki iskolásoknak is bemutatták műsorukat, hiszen mindannyian itt végzik általános vagy középiskolai tanulmányaikat, miközben nagyon komolyan készülnek az új darabokkal és a turné előadásaival is.

Szalay Ferenc polgármester is ott volt az előadáson, ahol a lányok és fölkészítőik apró ajándékot kapta az Országos Rendőr-főkapitányságtól. A polgármester büszkén emlékezett a két évvel ezelőtti kis bemutatóra, dicsérte a megtett utat, a sikereket, amik a város jó hírét is öregbítik, ígérte: reményei szerint nem áll le a turné, mind több településre jutnak el a tehetséges ifjak, hogy a zene és tánc nyelvével is megértessék korosztályukkal a rájuk (esetleg) leselkedő veszélyt.