A budavári palotakoncert valójában egy operetthez szorosan kötődő rendezvény neve, ami szinte intézményesült az elmúlt esztendőkben. A televíziós közvetítések révén pedig országosan is elismert, a határon túl is kedvelt zenei esemény, a kissé könnyedebb műfajból. Az operettnek olyan magyar szerző nagyságait ismeri a világ, mint Lehár Ferenc, Kálmán Imre vagy Huszka Jenő, ők a hazai közönségnek is kedvencei évtizedek óta.

A Szolnoki Szimfonikusok zenekara most ezzel produkcióval vállal közös munkát, egy igazi gálaestet a jövő év januárjának 12. napján, a városi sportcsarnokban. Ezen föllépnek majd az Operettszínház jól ismert előadói, mint Kalocsai Zsuzsa, Bordás Barbara, de Dolhai Attila vagy Kerényi Miklós Máté neve is vonzza a nézőket. Eljön Szolnokra ehhez a produkcióhoz a fővárosi dalszínház huszonöt fős tánckara is. A zenéről a házigazda szimfonikus zenekar gondoskodik, dirigens Izaki Masahiro és Cser Ádám lesznek.

Népszerű művek dallamait szólaltatják meg a zenészek és az énekesek. Részletek hangzanak el a Marica grófnőből, a Csárdás királynőből, a Víg özvegyből és még számos műből.

Mint a beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: még meg sem hirdették az előadást, de már kétszáznál is több jegy talált gazdára. Részletekről a www.szolnokiszimfonikusok.hu világhálós elérhetőségen tájékozódhatnak az esemény iránt érdeklődők. Jegyelőjegyzés lehetséges 0 +36 20/3338619 maroktelefonon is.