A jócskán elkopott linóleumot sokkal strapabíróbbra cserélték, kifestették az iskola belsejét – folyosókat, tantermeket, egyéb helyiségeket, ahol kellett, ott a villamos vezetékeket lecserélték maira, a vizesblokkok megújultak.

A csütörtöki kis ünnepségen a diákok dramatizálták azt, amit szeptember óta átéltek, hiszen a tanítás “zavartalanul” folyt, miközben fúrógép zúgott, festőállványok álltak útban, ragasztószag terjengett. Mint mondták: számtalan szerszámmal megismerkedhettek, de azzal is, milyen kemény munka egy fölújítás. Azt is mondták, hogy nem berzenkedtek a fölfordulás miatt, lehetett ahhoz alkalmazkodni, de azért “nagyon örülünk, hogy vége” – szögezték le kórusban jelenetük végén.

Az iskola két pályázaton is részt vett, az egyik a belső felújításra, a tanítás jobb feltételeinek megteremtéséra kínált lehetőséget, a másik az energiával történő takarékosságra adott módot. Mindkettőn sikert ért el az iskola.

Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony a szülők és diákok, tanárok türelmét emelte ki, hozzátéve, hogy az eredmény igazán dicséretes. Tanulmányok bizonyítják, hogy a kellemesebb, kényelmesebb környezet jobb és eredményesebb munkára sarkall diákot és pedagógust egyaránt.

Szalay Ferenc polgármester, Szolnok választott első embere csatlakozott Kállai Mária mondandójához, miszerint a város nem csupán uniós vagy országos pályázatokból jut forintokhoz, de az oktatási intézmények “karbantartása” több éves program, amihez a városi kasszából is kerül forint.

A Széchenyi iskola belső megújítása 95 millió forintba került, a külső szigetelésen még dolgoznak a munkások, annak költsége több, mint százmillió forint.