Szolnoki Kosárlabda Akadémia – SZEDEÁK/A 73-59 (19-18, 19-12, 13-12, 22-17)

SZOLNOK: Csomós 2, Pallai 17/3, Gilszki 21/9, Verba 4, Csák 1. Csere: Orbán 16/12, Bella 5, Ficsór 3, Csornai Cs. 2, Arabo 2, Tóth. Edző: Honti Viktor

Tovább őrzi veretlenségét a Szolnoki Kosárlabda Akadémia a kiemelt junior bajnokság keleti csoportjában, miután legyőzte a 12. fordulóban a SZEDEÁK együttesét. Mindez elmondva nagyon jó, de azért a pályán ennyire nem volt egyszerű a helyzet. A szegediek ugyanis jól kezdtek, s végig tapadtak a házigazdára az első negyedben. A két meghatározó játékosát, Csornai Bencét és Várbíró Gergőt nélkülöző szolnokiak csak a második félidőre találták meg azt az egyensúlyt védekezésben és támadásban, mellyel le tudták némileg szakítani a rendkívül szívósan küzdő vendégeket (38-30).

A fordulás után mindkét csapatnál megállt a pontdobó tudomány, s inkább a védekezésről, illetve a kihagyott helyzetekről szólt a találkozó. Persze Honti Viktor edző is előbbre tekintett a találkozónál, s igyekezett kellő pihenőt adni a kulcsembereknek, alighanem gondolva a hétvégi Honvéd elleni, csoportdöntőnek tekinthető találkozóra.

A záró negyedben ismét jobb lett a játék, Csomósék helyenként kifejezetten jól védekeztek, sorra szerezték a labdákat, s igyekeztek gyorsan befejezni az akciókat. A végére aztán sikerült megnyugtatóvá tenni az előnyt, a mérkőzést stílszerűen egy felnőtt meccseken is a legszebb jelenetek közé illő Gilszki-Pallai akció zárta, melynek végén Pallai Tamás húzta be a gyűrűbe csapattársa parádés átadását.

A mérőzés után pedig az is kiderült, hogy a Honvéd kikapott Debrecenben, így már két mérkőzésnyi előnye van a Szolnoknak a fővárosiakkal szemben. Ez pedig különösen annak fényében jó, hogy a két sérült játék egyelőre kérdéses a szombati csoportrangadón.

Honti Viktor: A legfőbb célunkat teljesítettük, egy szervezetten játszó Szegedet sikerült legyőznünk a végjátékban. Voltak hibák a játékunkban, de a legfontosabb, hogy a két hiányzó játékosunk nélkül is stabilak tudtunk maradni, ez pedig azokat a csapatot dicséri. A Honvéd ellen nagy rangadóra számítok, remélem felépül a két sérültünk.