Budapesti Honvéd – Szolnoki Kosárlabda Akadémia 46-57 (9-11, 12-11, 9-16, 16-19)

SZOLNOK: Várbíró 2, Pallai 22/6, Gilszki 8, Verba, Arabo 10. Csere: Csornai B. 2, Ficsór 3/3, Orbán 10/6, Bella, Csornai Cs., Csák, Csomós. Edző: Honti Viktor

Csoportrangadót rendeztek a Budapesti Honvéd csarnokában, a keleti csoport két kiemelkedően legjobb csapata a csoportelsőségért szállt harcba egymással. A legjobb rájátszásbéli helyért a Szolnok állt jobban, ugyanis a fővárosiak a szolnoki vereségük után Debrecenben is kikaptak hosszabbítás után, így egy esetleges hazai győzelem sem taszította volna le Honti VIktor csapatát az élről. A budapestieknél újra játékra jelentkezett a kisebb betegséggel küszködő kulcsember, Valerio Bodon, míg szolnoki oldalon felépült Várbíró Gergő és Csornai Bence.

Ahogyan az várható volt, hatalmas csatát vívott az első és a második, ezt elsősorban a támadójáték sínylette meg. A vendégek kezdtek jobban, s szoros küzdelemben, igen rossz dobószázalékkal, de minimális előnyt szereztek az első tíz perc végére (9-11). A két csapat kiválóan ismerte egymást, ennek eredményeképpen egyik sem tudott ellépni a másiktól. Feltűnő volt, hogy a szolnokiak mennyire jól szervezték meg az egyébként rendkívül nehezen tartható Bodon őrzését, GIlszki Erik mellett nem találta saját játékát a Honvéd kulcsembere. Ugyanakkor a nagyszünetig jobbára csak a védekezésről beszélhettünk, a felek elsősorban ebben jeleskedtek.

A fordulás után megváltozott a játék képe. Az Akadémia játékosai ezúttal már jobban céloztak, s fokozatosan elléptek ellenfelüktől. Gilszki Erik továbbra is levette a pályáról Bodont, Pallai Tamás vezetésével epdig a támadójáték is összeállt. Nem játszott rosszul a Szolnok, egyedül a dobószázalékkal akadtak gondok. Ám ez sem veszélyeztette a győzelmet, így igazi bravúros sikert aratva hatalmas, mondhatni döntő lépést tettek Honti Viktor fiai a keleti csoport megnyerése felé.

Honti Viktor: A Honvédot legyőzni idegenben fantasztikus siker, elismerésem a csapatnak a fegyelmezett játékért. Jól sikerült felkészülnünk a Honvéd játékából, ez volt a győzelmünk titka.