Több olyan évforduló közeleg 2019-ben az Aba-Novák Agóra életében, ami Szolnok és bátran, mondhatjuk a megye életében is meghatározó jelentőséggel bír. Ez alkalomból rendezvénysorozatot indítanak 40 év 1000 élmény címmel.

Az intézmény 40 éve a kultúra, a közösségek otthona. Az előd szervezetekkel együtt négy évtizede szolgálják a közművelődést elhivatott szakembereik. Generációk élték meg rendezvényeiken a közösség formáló, építő erejét. Barátságok, szerelmek szövődtek ez idő alatt. Számtalan civil csoport, klub élete bontakozott ki, az ország szinte valamennyi művésze bemutatta alkotásait, fellépett színpadukon.

A névadó, Aba-Novák Vilmos Szolnokon is alkotó festőművész születésének 125. évfordulóját ünnepeljük márciusban. A festő előtt tisztelegve több, az életét, munkásságát bemutató eseményt szerveznek 2019-ben.

Új épületük, az Agóra 5 éves jubileumát is szeretnék a szolnokiakkal közösen, élményekkel teli kulturális programokkal emlékezetessé tenni.

Hogy valóban közös élményként tudják megünnepelni az intézmény életének eme mérföldköveit, szeretnék összegyűjteni, megmutatni az elmúlt évtizedek tárgyi, képi és írásos emlékeit. A közös élmények felkutatására és bemutatására létrehozták a „40 év – 1000 élmény” nevű Facebook csoportot, ahol szeretettel várjuk az itt felnövő generációk, egykori látogatók, munkatársak, alkotótársak személyes történeteit, dokumentumait, fényképeit, videóit, régi plakátokat, belépőjegyeket.

2019-ben hagyományos rendezvényeiken, fesztiváljaikon túl a szintén jubiláló 25. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon rendhagyó, izgalmas programelemekkel szólítják meg a közönséget, ötödik alkalommal szervezik meg a Nemzetközi Versenytánc Gálát és útjára indítják az elmúlt évtizedek generációit szórakoztató Origo együttes klubkoncertjeit.

Facebook csoport:
https://www.facebook.com/groups/1801935233261648/?source_id=119761854747889