Már több százezren csatlakoztak az ország legnagyobb ünnepi összefogásához. Egészen év végéig várják a felajánlásokat az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalán

Félidejéhez érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése. Az ország legnagyobb ünnepi összefogásához már az akció első heteiben több százezren csatlakoztak. Advent első vasárnapja óta 60 ezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat, ami hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már 15 millió forint felajánlás. A Tesco áruházakban november közepétől több mint 200 ezer adománykupon kelt el a kasszáknál, azaz eddig több mint 50 millió forintot adományoztak az áruházlánc vásárlói. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat budapesti helyszínén, a HelloPay bankkártyás fizetőrendszeren keresztül pedig több mint 1,5 millió forint gyűlt össze a mai napig.

Az Ökumenikus Segélyszervezet immár 23. alkalommal szervezte meg a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A gyűjtés ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ jelmondata azt hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

December 31-ig, azaz még bő két hétig hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala. A Tesco áruházak kasszáinál december 24-ig találhatók meg a 250 forintos adománykuponok, a nagyobb postákon pedig perselyekben gyűjtik a felajánlásokat. December 23-ig tart nyitva a Segélyszervezet Adománypontja a budapesti Bazilikánál, ahol adománybolttal és mézeskalácssütéssel várják önkéntesek a látogatókat. A kihelyezett persely mellett a HelloPay terminálon keresztül is lehet pénzadományt felajánlani. Az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben végzett, rászorulókat segítő munkájáról és az adományozási lehetőségekről a www.segelyszervezet.hu oldalon található bővebb információ.