A kerékpárjukat a fákhoz lakatolók figyelmeztetésre számíthatnak a jövőben. A figyelmeztetés egy kis táblácska formájában érkezik majd, amit a kerékpárra akasztanak – írta a megyeszékhely önkormányzatának portálja.

A cikk szerint az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a környezet megóvására, a parkok, közterületek tisztántartására, a virágosításra, sőt, a fák védelme is rendkívül fontos számukra.

Szolnok városa jelenleg több mint 50 kilométeres kerékpárút-hálózattal rendelkezik, s a megyeszékhelyen zajló fejlesztéseknek köszönhetően, ez a szám egyre csak nő.

Egyre többen ülnek nyeregbe, s használják bringájukat bevásárlás céljából, munkába-, illetve iskolába menet. A kerékpárút-hálózat bővítése természetesen maga után vonja a kerékpártámaszok számának gyarapítását is.

Az elmúlt időszakban sajnos egyre többször fordult elő, hogy fákhoz láncolt, lezárt kerékpárokkal találkoztunk a Tisza Fővárosában. A város egy figyelemfelhívó, de mégis humoros, kedves üzenettel kívánja ráirányítani a figyelmet a fák védelmére és a kerékpártámaszok megfelelő használatára – olvashatjuk a városi portálon.