Szolnoki Kosárlabda Akadémia – Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 59-41 (14-9,11-13,12-16,22-3)

Legjobb dobók: Abraham Arabo 20, Telek Bálint 12, Gémes Andor 13

Fontos mérkőzést játszott a Kecskemét ellen a Szolnoki Kosárlabda Akadémia U16-os csapata a kiemelt bajnokság keleti csoportjában. Győzelem esetén ugyanis mindenképpen a felsőházban folytathatják szereplésüket a következő év elején. Márpedig ez az előzetes erőviszonyokat tekintve nem volt elvárás a csapattal szemben.

Alighanem a tét miatt nem igazán érezte a házigazda a játékot, különösen a felállt védelem ellen nem találták a ritmust. Így aztán rendkívül szorosan alakult az összecsapás, sőt, a nagyszünet után átvette a meccs irányítását a Kecskemét, s az utolsó negyedre már egypontos vendégelőnnyel fordultak a csapatok.

Aztán a záró tízpercre zónára váltott Gaál Róbert, s csapata remek negyedet produkálva végül biztosnak mondható győzelmet arattak a végére teljesen összeeső Kecskemét ellen.

Gaál Róbert: Sajnos az utóbbi mérkőzéseken a felállt védelem elleni játékunk akadozott, s ebben most sem tudtunk érdemben előbbre lépni. A srácokat láthatóan nyomta a tét, így egy kicsit görcsösebben voltunk a kelleténél. Viszont volt a végére tartásunk, s egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, amihez gratulálok valamennyi játékosomnak.