Többen megsérültek egy bécsi templomban elkövetett fegyveres rablásban csütörtök délután – közölte az osztrák főváros rendőrsége.

Ahogy arról az Origo.hu hírt adott: a fegyveres rablást két ismeretlen követte el egy templomban Bécs Floridsdorf nevű kerületében. A Kronen Zeitung című osztrák napilap szerint a templomban lövöldözés is volt.

Legkevesebb öt szerzetes sérült meg, néhányan súlyosan. A helyszínre kiérkeztek a Cobra és a Wega nevű osztrák különleges egységek alakulatai is, a Cobra egyik helikoptere pedig a városrész felett körözött órákon át.

Más osztrák hírforrások szerint a két tettes több órán át tartotta fogva a szerzeteseket, és több embert is kiraboltak, mielőtt elmenekültek.

Az osztrák rendőrség nagyszabású hajtóvadászatot indított az elkövetők elfogására. Egyes források szerint a sérültek száma a 15-öt is eléri, és az elkövetők még mindig a templomban vannak, ugyanis egy nagy épületről van szó.

Az esettel összefüggésben lehet, hogy ma egy másik katedrálishoz, a Szent István-székesegyházhoz riadóztatták a rendőrséget, ott bombariadó volt, de nem találtak semmit. (Origo.hu cikke nyomán)