Az új szolnoki igazolás, Nemanja Milosevic még nem játszhatott a Jászberény elleni megyei rangadón, rajta kívül Airington sem tudta vállalni a játékot. Hiányzó a túloldalon is akadt, Pantelic nem léphetett pályára. A vendégek a hazai mezőny egyik legjobb formában lévő csapatának számítanak, így egyáltalán nem tűnt lefutottnak a mérkőzés.

Ehhez képest a szolnokiak Vojvoda és Rowsey vezérletével gyorsan megléptek ellenfelüktől, gyors játékra kényszerítve meggyőző előnyt kovácsoltak az elsősorban felállt védelem ellen jól teljesíti berényiek ellen (23-7).

A második negyedben már belőtték a gyűrűt Cseh Györgyék is, de nem igazán találták a játékukat a tartalékos, ám remekül védekező házigazda ellen. Ennek ellenére a félidőre sikerült kicsit közelebb zárkózni, ami számukra jelentett reményt a folytatásra (37-24).

Öt gyors berényi ponttal indult a harmadik negyed, s bár Milosevic büntetőivel az Olaj is megszerezte első pontjait két perc után, a berényieknek sikerült nyílttá tenni a mérkőzést. Rendre tíz pontot belül volt a különbség, sőt, Aleksandrov triplájával már csak hat pont volt az Olaj előnye (41-35). Nem találta a támadások ritmusát ezekben a percekben a vendéglátó, siettették Vojvodáék a támadások befejezését, de vajmi kevés sikerrel. Az Olaj szerencséjére a vendégek talán jobban megijedtek a felzárkózás lehetőségétől, így nem volt túl nagy ára a negyed rossz támadójátékának. Ennek ellenére amikor három perccel a negyed vége előtt Czirbus duplájával 44-39-re zárkózott fel a Jászberény, Dragan Aleksic megához hívta eligazításra fiait. A tanácsok a jelek szerint hatásosak voltak, mivel egy gyors 8-2-es rohanást követően ismét tíz pont fölé nőtt a felek közöttikülönbség (52-41).

A záró negyedben nem adta fel a küzdelmet egyetlen pillanatra sem a JKSE, igazolták, hogy miért állnak a bajnoki tabella negyedik helyén. Lazic mester csapata jól játszott, különösen Coleman és Aleksandrov nyújtott jó teljesítményt. Aztán a negyed ötödik percéhez érve Pitts kér remek triplájával három pontra csökkent az Olaj előnye, s nézve a két csapat teljesítményét, reálisnak tűnt a vendéggyőzelem is (59-56). Az újabb szolnoki időkérés után Srahinja Milosevic gól jó plusz faultos akciójával és Kovács Péter indításból dobott kosarával lélegzetvételnyi előnyhöz jutott az Olaj (64-56), jött is a berényi időkérés, na meg öt berényi pont, Aleksandrov és Pitts jóvoltából.

Továbbra sem találta saját játékát a tartalékos szolnoki címvédő, bizony a berényiek akarata szerint alakult a mérkőzés. Czirbus két büntetője után már csak egyetlen pont volt a vendégek hátránya, egyre inkább levegőben lógott a meglepetés! Így a lehető legjobbkor villant Vojvoda és Benke, kosaraikkal két és fél perccel a vége előtt öt ponttal vezetett a Szolnok (68-63). Mikor azt gondolhatta volna a hazai publikum, Aleksandrov egy triplával lódított egyet az övéi szekerén (68-66). Milosevic két büntetőjével egy perccel a vége előtt négy pont volt a bajnok fórja, sőt, a túloldalon a vendégek egy oldalvonali bedobást adtak el, Benke pedig megköszönte a szívességet, s nem hibázott (72-66). Pitts elképesztő triplája után csak egyetlen büntetőt értékesített, így Milosevic lezárhatta volna a meccset, de ő egyik büntetőjét sem dobta be. Vojvoda Dávid szerencsére leszedte a lepattanókat, s miután neki is odaütöttek, ő is odaállhatott a vonalhoz, s ő már nem hibázott (74-70). A végjáték taktikai faultolgatásából a hazáigazda jött ki jobban, így végül ha nehezen is, de megnyerte a megyei rangadót a remek második félidőt produkáló Jászberény ellen.

Szolnoki Olaj KK – JP Auto-Jászberényi KSE 76–71 (23–7, 14–17¸ 15–17,24–30)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 
V.: Pálla Z., Boros T., Hervay T.

Szolnok: Vojvoda 20/6, Kovács 6, Benke 7, Milosevics 11, Tóth 6. Csere: Rowsey 12/12, Csák -, Andric 12, Kovács 6, Tóth 6. 

JKSE: Pitts 19/15, Rakics 5/3, Coleman 12, Alekszandrov 18/12, Cseh 8. Csere: Czirbus 4, Kerpel-Fronius -, Brbaklics 4.