Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából másodízben üdvözölhetjük városunkban a Pákh Imre gyűjteményéből és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből összeállított tárlatot, mellyel a 175 éve született festőóriás előtt tiszteleg a Damjanich János Múzeum.

Hazánk talán legismertebb, s nemzetközi szinten legelismertebb festőművésze csodálatos életművet hagyott hátra, melyből egy szeletet tizenkét évvel ezelőtt láthattunk Szolnokon. Akkor a Pákh-gyűjteményből és a Munkácsy Mihály Múzeum anyagából készült a válogatás.

Az azóta eltelt idő alatt felnőtt egy újabb generáció. Azok, akik akkor megcsodálhatták, bizonyára most is szívesen felfrissítik a Munkácsy művészetével kapcsolatos élményeiket. Az újabb generáció számára pedig, akik még nem láthatták élőben a mai napig legismertebb magyar festő képeit, minden bizonnyal maradandó élményt fog nyújtani a különleges tárlat.

A kiállítás január 12-én nyitja meg kapuit a Szolnoki Galériában, s egészen április 7-ig látható délelőtt 9 és 17 óra között.