Alighanem az ország egyik legszebb szurkolói klubját adhatta át szombaton délután a sport szolnoki szerelmeseinek Szolnoki Olaj Szurkolói Egyesület, valamint a megyeszékhely önkormányzata és a Szolnoki Városfejlesztő Zrt.

A Tiszavirág gyalogos híd ligeti hídfőjénél, igazán remek helyen, a város sportcsarnokától alig kétszáz méterre található az új szurkolói klub. Barcsik Tamás, a szurkolói egyesület elnöke mesélt a klubról.

– Egy ideje kerestünk már megfelelő helyet, ahol a szolnoki kosárcsapat szurkolói, a játékosok, a sportot szeretők tudnak találkozni, meccsek előtt gyülekezni – mondta. – Megkerestük Szalay Ferenc polgármester urat, hogy segítsen nekünk, s ő készséggel támogatta az elképzelésünket. Végül a Városfejlesztő Zrt. igazgatóját, Csatári Istvánt is bevonva, közösen találtunk rá a városi tulajdonban lévő, híd alatti, addig raktárként használt helyiségekre. Köszönhetően polgármester úrnak, megkaptuk a helyiségeket, s így nekiláthattunk a munkának.

Az egyesületi elnök külön kiemelte, hogy milyen nagyszerű összefogás kisérte a klub építését.

– Festettünk, burkoltunk, villanyt szereltünk, s végül kész lett ez a remek klub, ahol igazán jól érezheti magát minden kosárszurkoló. Szeretném megköszönni a város és Szalay Ferenc mellett Csatári István úrnak, Pallai Péternek, illetve minden szurkolótársunknak, barátunknak azt a rengeteg segítséget, amit kaptunk. Igazán büszkék lehetünk a klubra!

Szalay Ferenc polgármester, aki nem mellesleg az Olaj egykori játékosa és az 1991-es bajnokcsapat egyik edzője volt, köszöntőjében külön kiemelte, hogy jó látni a klubban azokat az embereket, akiknek oly sokat köszönhet a szolnoki kosárlabda. Kiemelte Acsay Attilát, aki nélkül elmondása szerint a sportág talán nem is lézethetne ilyen szinten.

– Jó látni, hogy az ügy mellé állt a klub, köszönöm Tóth Zoltánnak, az első bajnokcsapatunk csapatkapitányának és irányítójának, a mai klub ügyvezetőjének, hogy annyit tesz ezért a csapatért. Bár nem lehet ma itt, de külön kell szólnom Nyerges Zsoltról, akinek a segítségével az elmúlt húsz évben egy új szintre emelhettük a szolnoki kosárlabdázást. És persze itt vannak a szurkolók, akik nélkül az Olaj nem lenne az ország legjobb csapata. Kívánom, hogy ez a klub még nagyon sok siker ünneplését élje meg!

Báder Márton, a klub szakmai igazgatója is üdvözölte az új klubhelyiség megnyitását, mint mondta, ő még játékosként volt a Templom úti helyiségben, így pontosan tudja, mennyire fontos egy ilyen közösségi tár egy szurkolói csoportnak.

Az ünnepi megnyitó csúcspontja természetesen a Szeged elleni bajnoki meccs volt.