Kozák Lászlóék családjában minden születésnap óriási esemény. A Kis Grófo néven ismertté vált zenész különösen szereti ezeket a rendezvényeket, mivel oly sokat van távol koncerteken, s ilyenkor legalább találkozhat rokonaival, szeretteivel.

– A mi családunk nagy és összetartó, így igazán remek hangulatúak ezek a születésnapok – mondta Grófo. – Valóban igen sűrű a naptáram, gyakorlatilag nincs is szabad hétvégém egész évben, aminek persze örülök, de a családi ünnepeknél nincs jobb!

A születésnapot, ahogyan az lenni szokott, ezúttal is Szolnokon tartották.

– Én igazi szolnoki gyerek vagyok, a mai napig itt élek a családommal, így nagyon megörültem, hogy nagybátyám hívására (Kozák Ferenc a roma kisebbségi önkormányzat elnöke) ilyen sokan összejöttünk. Azért is emlékezetes ez a születésnap, mert az újév első családi eseményén jó volt találkozni mindenkivel, s látni, hogy jól vannak a szeretteim.

Grófo hétköznapjait most elsősorban a zene köti, gőzerővel készül ugyanis legújabb dalára, aminek premierje ezúttal is a youtube videomegosztó portálon lesz.

– Nagyon büszkévé tesz, hogy sok magyar fesztiválra kaptam meghívást. Azon dolgozunk, hogy a legnagyobb rendezvényeken élőzenekarral álljunk színpadra. Remélem sikerül ehhez a megfelelő csapatot összeállítani.

Zenészként és apaként is sikeres

Kis Grófo igazi zenészcsaládból származik Édesapja a Szolnoki Barna Gyöngyök nevet viselő együttessel autentikus roma muzsikát játszva lett közismert muzsikusa a cigányságnak országszerte, így természetes, hogy gyermekei is mind kiváló muzsikusok. Érdekes, de a hatalmas népszerűségnek örvendő előadóról, akinek dalait milliók töltik le, szülővárosában sokan nem is tudják, hogy a mai napig a Tisza-parti városban lakik. Persze ebben minden bizonnyal annak is nagy szerepe van, hogy sikerei ellenére is szerény fiatalemberként éli életét. Munkájában zenészként ostromolja a csúcsokat, de otthon elsősorban kiváló családapa is, akit imád a két gyermeke és gyönyörű felesége.

A youtube-sztár

Kis Grófo szinte berobbant a hazai könnyűzenei életbe. Már 13 évesen közös lemezt adott ki édesapjával, azonban az igazi áttörést a No roxa áj című sláger hozta meg számára. Sikert sikerre halmozott, a legnagyobb videomegosztó portálon talán a legnagyobb magyar sztárnak számít. Legnépszerűbb dalait 20-30, de akár még 40 milliószor is letöltik! A Bulibáró című slágere a bulik egyik himnuszává vált, 2016-ban még Fonogram-díjat is nyert. Rengetegen szeretik és éneklik az általa népszerűvé tett egykori filmes dalt, a Nézését meg a járását című nótát. Olyannyira slágerré vált, hogy még a magyar labdarúgó válogatott is erre a dalra mulatott az Európa-bajnoki kijutást követően. Sőt, a női kézilabda válogatott a kontinenstornán Kis Grófo muzsikájával ünnepelt!