Alighanem most lázas egyeztetésben vannak a szolnoki tüntetés szervezői, hogy ugyan merre legyen a következő ország- és városbénító baráti összejövetelük. Elképzeltük, hogy miként mehet egy ilyen egyeztetés a felek között. Előre leszögezzük: minden hasonlóság a szereplőink és a valóság között csak a véletlen műve.

R. Zoltán (MSZP): Sziasztok! Úgy gondolom, nagyon remekül sikerült ez a szombati tüntetés! Ilyen sok embert régen láttam már.

Cs. Attila (Jobbik): Azért ne a lakossági fórumaidból indulj ki, Zoli! Látod milyen jó, hogy elhoztuk az aktivistáinkat Miklósról meg a Jászságból? Nélkülük egy szoci fórum lett volna csak.

R. Zoltán: Igazad van, köszönjük a Jobbiknak, itt voltak Kisújszállásról, Jászárokszállásról, Jászberényből, Fegyvernekről, Jászárokszállásról…., tényleg, Szolnokról volt valaki?!

Gy. Mihály (MSZP): Szerintem most összeszarták magukat!

R. Zoltán. (MSZP): Azok a kutyák voltak Misikém!

L. József (Szolnok V. J. Egyesület): Hagyhattatok volna legalább egy kis kutyaszart! Hogy csinálok most kutyaszaros szolnokos műbalhét?! Most nekem kell szereznem kutyagumit, hogy szétszórjam a városban!

Gy. Mihály: Nyugi Jóska, te már elhitetted velük, hogy igazi civil vagy, megkapod a helyedet a közös listán! Képviselő leszel!

L. József: Polgármester akarok lenni! Én vagyok az első hiteles civil a városban! Meg most már a szennyvizet is bekötöttem, ebbe sem tudnak belekötni! Én vagyok a szolnoki Márki-Zay!

R. Zoltán: Na, most már maradj csendben kérlek! Úgy vagy te civil, mint amennyire én jobbikos!

Cs. Attila: Most mi bajod a Jobbikkal?!

R. Zoltán: Miért? Van még Jobbik?!

Sz. Éva (Momentum): Ne vitatkozzunk már! Ti legalább néhány dzsekit ki tudtok osztani, én nem találok embert a másik momentumos kabáthoz! Találjuk már ki, hol lesz a következő tüntetés?

Gy. Mihály: Ezren leszünk legalább!

R. Zoltán: Már megírtad a beszédedet előre?! Ennyi embert az életben nem szednek össze a jobbikosok! Bár eddig is felszoroztuk rendesen a létszámot…

Cs. Attila: Ha gyorsan megcsináljuk, akkor még nem lép ki mindenki a pártból. Szóval ötven embert tudunk vállalni vidékről!

Gy. Mihály: Majd a szocialista szervezeteink beutaznak.

R. Zoltán: Ezért kár volt belőled megyei elnököt csinálni! Miből fizeted az útjukat?! Hát az iroda számláit sem tudjuk fizetni! Na meg már szervezeteink sem nagyon vannak.

Gy. Mihály: De legalább diáklányok legyenek már, úgy jobban tudok koncentrálni. Hiszen tanár volnék.

R. Zoltán: Misike! Szerencsére nem vagy már az, ezt a diáklányosdit meg inkább hagyjuk, jó?!

Cs. Attila: Akkor időpontot továbbra is a vidéki vonatok beérkezéséhez igazítjuk, ugye?

R. Zoltán: Jelezném, hogy a korai sötétedés miatt a szajoli nyugdíjasaink panaszkodtak. Meg azt is kérték, hogy ne mondjuk már állandóan, hogy sziasztok szolnokiak, mert ők nem azok.

Cs. Attila: Tényleg, ezt a jászberényiek is jelezték a múltkor, hogy legyen már megyei a tüntetés. Ha már a vidékiek vannak többségben.

Sz. Éva: Van két fiatal srác, azt kérdezték, tudunk-e fizetni nekik a táblatartásért. Mert ha nem, legközelebb nem jönnek.

Gy. Mihály: Nincs pénz! Itt csak Zoli meg én élünk a politikából, amíg nem szerzünk pénzt, addig mindenkinek marad az önkéntesség!

L. József: Figyeljünk már arra, hogy én mennék szegény elüldözött leányom után Amerikába kicsit pancsikolni az óceánban. Két hétig leszek, úgy szervezzük már az időpontot, hogy legyen időm az átállásra.

R. Zoltán: Tényleg, most is túlságosan le voltál barnulva! Erre figyelj már oda, nyomor van, nem fér bele a friss napozás télen! Meg így a cigányozós beszólásaid sem igazán élethűek!

Cs. Attila: Akkor legyen a Deák téren, ott a volt Borostyán művháznál!

Gy. Mihály: Az nagyon jó, mert ott száz emberre is tudok ezret mondani!

R. Zoltán: Akkor összefoglalnám: A Deák tér jó ötlet, nagyon kicsi, soknak tűnünk még akkor is, ha a jobbikosok addig kilépnek a pártból. Meg vannak padok is, aki elfárad. Az időpontot Jóska bácsival egyeztetjük, hogy mikor jön haza az amerikai nyaralásból. Misi! Kutyaszar most ne legyen, szemetet szedhetsz!

L. József: Én viszek szemetet, hogy az egyesület látványosan tudjon mit összeszedni! És ki fog egyébként beszélni?

Sz. Éva: Én biztosan, addigra majd leszedek valami tuti mondanivalót a netről!

Cs. Attila: Akkor ugyanazok beszélnek, akik eddig. Téma?

Gy. Mihály: Orbángeci, rabszolgaság, elnyomás, lopás.

Cs. Attila: Megint? Jó, legalább nem kell rajta gondolkodni. Tit tudjátok, kiket küldenek a pesti pártközpontok?

Gy. Mihály: Nem kaptunk még visszajelzést. Attól függ, hogy kinek kell részt venni a tévészékház spontán elfoglalásában.

R. Zoltán: Gyerekek! Mindenkit arra kérnék, káromkodjatok kicsit többet, mert ez most elég gyenge volt szombaton! Muszáj lázítani! Jóska bácsi ne káromkodjon, a civil álcánk egyelőre ne sérüljön. Az a családos sírós egy perc zseniális volt, valami ilyesmit kellene előhúzni!

L. József: Köszi Zolikám, sokat dolgoztam rajta. Majd a bícsen kitalálok valamit, a lányom férje marketinges.

R. Zoltán: Rendben, akkor jövőhéten még egyeztetünk. Vigyázzatok, ne oszlassátok föl addig a pártotokat, kell minden ember!

(iszn)