Az élet mindig tartogat érdekes sztorikat, csak figyelni kell, s azok az ölünkbe hullanak. A legújabb egyszerre szórakoztató, szánalmas és dühítő.

A Momentum szolnoki csoportja regionális találkozót szervez. Hurrá! Nem hírelik, mert minek tennék, ez nem a népnek szól, hanem önmaguknak. De a titkosszolgálattal karöltve létező fideszbérencek ezt kinyomozzák! És mit tesznek?! Jól megfenyegetik azt a szállodát, ahol meg akar szállni néhány messziről jött momentumos. Komolyan, megírták közleményben!

Hogy honnan tudják mindezt a gonoszok?! Hát hogyne tudnák?! Mindent tudnak! Mindent is! De szerencsére még léteznek a bátrak, a szolnoki igazság ligája, a helyi bosszúállók, a minap ötvenfős tömegfórumot szervező Szolnoki Többség! Bizony, ők odaálltak az elnyomott szállodás mellé, és még a felelőst is megtalálták! Egyértelmű, az nem is lehet más, mint a fideszbérencek helyi főbérence, Szalay Ferenc polgármester! Jól fel is szólították ám, hogy azonnal határolódjon el! 

De kitől drága felebarátaim?! Én nem állítom, hogy ti találtátok ki ezt az ordenáré baromságot, még akkor sem állítom, ha sokkal több logikai érv szól mellette, mint ellene. Komolyan elhiszitek, amit írtok?

Jó, leírom, hogy miért is hiszem azt, hogy az egész egy nagy kitalálmány.

A Momentum Szolnokon gyakorlatilag nem létezik. A franc sem tudna megnevezni egyetlen szereplőjét, mérhetetlenek. Ebben a városban eddig gyakorlatilag senki nem tudta, hogy lesz egy momentumos rendezvény. Magyarán egy ismeretlen esemény ismeretlen szereplőinek ismeretlen szállásfoglalását mégis megtudta valaki, és jól megfenyegette a szállásadót. Bravó! Hiteles, cáfolhatatlan, kicsit rágyúrtok a hírelésére, még Orbán is belebukik!

De okés, én is teszek engedményt! Tegyük fel, valaki kiderítette. Még azt sem mondom, hogy valaki nem hívta fel ezt a szállodást. 

Szóval, a játék kedvéért tegyük fel, köpött a portás a szállodában. Mert ő is fideszbérenc. Vagy megfélemlített jelentő, bánom is én. Jelentett, a kormánypártiak meg összeültek, hogy mi legyen. Tudjátok mi lett volna ebben az esetben a reakciójuk? Ki a francot érdekel a Momentum?! Hát, nagyjából ennyi a bibi a legújabb kreálmánnyal kedves felebarátaim. Ki az az őrült, aki totálisan ismeretlen és súlytalan vadidegenek miatt kockáztatna bármit is?! Ugyan már! Van ennél jobb ötlet is a tarsolyban!

Csak azért nem lesz hiteles a marhaság, mert ahhoz hozzátesztek egy hiteles, sokszor újraválasztott polgármestert. Legfeljebb magatokból csináltok még nagyobb marhát. Mondjuk ez azért nem kis bravúr! 

A Momentumnak pedig sok sikert kívánok az újabb tömegrendezvényükhöz. Gondolom, valakinek a házában tartják, de nem azért, mert nincs szükség annak a pár embernek nagyobb helyre. Azért, mert az a mocskosfidesz mindent lezáratott! Halkan súgok: a Galériában Munkácsy-kiállítás van, de tényleg, és nem miattatok!

(isn)