Ahogy szombaton, az elmúlt napokban is több helyre riasztották a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés miatt. Egy Tolna megyei településről is több embert kórházba vittek, pénteken, Budapesten ketten is meghatlak egy kőbányai épületben. A szakértők ismét arra figyelmeztetnek: mindenki használjon szén-monoxid-érzékelőt, mert az megelőzi a tragédiát.

Szombat reggel négyen kaptak szén-monoxid-mérgezést egy tolnanémedi házban. Két felnőtt és két gyermek lett rosszul, köztük egy öthónapos kisbaba. Az édesapa hívta ki a mentőket, egyedül ő nem lett rosszul. A családot megfigyelésre kórházba szállították, még vizsgálják, hogy pontosan mi hibásodott meg.

Kedden egy fővárosi irodaházban 38 ember lett rosszul, az épület első és második szintjén is kimutatták a szén-monoxidot. Egy kőbányai csarnok egy emeleti lakásában pénteken két ember halt meg a mérgező gáztól, ott a kazán romlott el.

A szakemberek szerint a gázkazánok, kémények rendszeres karbantartásával és szén-monoxid-érzékelő használatával elkerülhetők a tragédiák. Az sem mindegy, hogy hová kerül a szén-monoxid-érzékelő. Szakemberek szerint a legjobb, ha a gázkazán fölé, mert akkor időben riaszt.