Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyerte a baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztását.

    A pártok által felkért választási szakértő, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság volt elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be: az előválasztáson 34 214-en szavaztak, 81 érvénytelen szavazat volt, így az érvényes szavazatok száma 34 133.
    Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6535 szavazatot kapott – közölte Szigeti Péter.
    Karácsony Gergely arról beszélt, az a cél, hogy 2019 októberére Budapest végre a budapestieké legyen “a Fidesz helytartóival szemben”.

Érdekes, hogy a baloldal hatalmas sikerről beszél, miközben a kétmilliós fővárosban, a bal-liberális politikai oldal tulajdonképpen egyetlen igazi központjában összesen 34 ezer ember tartotta fontosnak a Magyarországon először kipróbált előválasztást. Ennyi szavazat ráadásul egy hét alatt jött össze!

Csak hogy teljes legyen az esemény vígjáték-jellege, ez még nem jelenti azt, hogy a gyakorlatilag mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd jelöltje lesz a baloldal közös jelöltje. Ugyanis elvileg neki még meg kell mérnie magát a televíziós kritikussal, Puzsér Róberttel, a kívülről érkező civil szereplővel.

Ez azért is lesz izgalmas, mivel egyre többször hallani: a baloldali politikusok már a hátuk közepére kívánják a meglehetősen kritikus Puzsért, s akár el is állhatnak a korábban bevállalt második fordulótól.