2019. február 1-én a Szolnoki Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a férfit, aki 2019. január 2-án a déli órákban egy alvó férfitől elvette a 60.000 Ft értékű mobiltelefonját.

A vádlott és a sértett a Budapestről induló vonaton utaztak, amikor az elkövető észrevette, hogy a sértett alszik. Zagyvarékas térségében a vádlott a sértett kabátjának zsebéből kiemelte a telefont és távozott.

A sértett azonban még idejében tudott szólni a jegyellenőröknek, akik feltartóztatták a tettest és értesítették a szolnoki rendőröket. A rendőri intézkedés során a vádlott ruházatából előkerült a telefon, amit később visszaadtak a sértettnek.

Az alvó ember védekezésre nem képes, ezért aki ilyen személytől vesz el értéktárgyat, az kifosztás bűntettét valósítja meg, melyet a törvény 1-5 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendel büntetni.

A Szolnoki Járásbíróság a vádlott bűnösségét megállapította és kifosztás bűntette miatt – mint többszörös visszaesőt – 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős, ellene senki nem jelentett be fellebbezést – tájékoztatott Balázsné dr. Busku Terézia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.