EYBL, 2. csoportkör, Szolnok

CS U-BT Cluj Napoca – Szolnoki Kosárlabda Akadémia 73-94 (12-33, 15-23, 33-23, 13-15)

SZOLNOK: Várbíró 8, Pallai 22/6, Gilszki 21/12, Verba 5/3, Arabo 2. Csere: Csornai B. 6, Csák 2, Orbán 16/3, Ficsór 4, Bella 7, Alcser, Csornai Cs. 1. Edző: Honti Viktor. Másodedző: Mándoki Tamás

A Prostejov elleni meccs mellett a szombat délelőtti Kolozsvárral vívott összecsapás tűnt előzetesen papírforma alapján nyerhetően a szolnokiak számára. Ennek megfelelően is kezdett a házigazda, szoros, kemény védekezéssel sorra szerezték a labdákat, s másfél perc után már 0-8-as szolnoki vezetés állt a tabellán. Igyekezett a Kolozsvár, s jó kinti dobásaival rövid időre fel is zárkózott, de a nagy lendülettel kosárlabdázó Pallai Tamásékkal egyszerűen nem tudták tartani a tempót. Az egyébként remek szerkezetű kolozsváriak a negyed végére több mint 20 pontos hátrányt szedtek össze (12-33).

Nagy változás a folytatásban sem történt, a kemény szolnoki védekezés nem ízlett a vendégeknek, akinek az edzője látványosan sokat remklamált. Ám saját csapatát sem sikerült kizökkentenie, így a Szolnok a nagyszünetig tovább tudta növelni előnyét.

Fordulás után egy érezhetően más szemléletű kolozsvári gárda lépett parkettre, a jelek szerint alaposan sikerült felpaprikáznia tanítványait Razvan Ceneannak. A románok sokszor a durvaság határát is átlépve egész pályán letámadták a 30 pontos vezetéstől túlságosan megnyugudó szolnoki játékosokat, így fokozatosan csökkenteni tudták hátrányukat. Ám még mielőtt baj lett volna, sikerült stabilizálni a védekezést, s megálították Csornaiék a kolozsvári rohamokat. Egy kis idegeskedés, kakaskodás is jutott a meccsre, egy-egy pofon is elcsattant (sajnos megtorlatlanul) román részről, de ezzel csak a lankadó hazai harcikedvet sikerült felkorbácsolni, s a meccs végére visszaállt az első negyed után 20 pontos, egyébként meglévő differencia a két fél között. Így a szolnokiak második meccsükön második győzelmüket aratták, és a csoportfavorit észt Keila KK-val csapnak össze szombat kora este 18.20-tól.

Honti Viktor: Nagyon jól kezdtünk, jó védekeztünk és gyorsan támadtunk, aminek nagyon örülök. A biztos vezetés elaltatta a csapatomat, s a Kolozsvár bebizonyította, hogy harcos csapat, akiket nem szabad egyetlen másodpercig sem félvállról venni. Erre a jövőben nagyon oda kell figyelnünk, mert egy jó csapat ellen nagyon nehéz ilyenkor újra lendületet venni. Gratulálok a csapatnak!