Ami sikerült a bajnokok ligájában, az nem sikerült az OSC-Újbuda vendégeként a Szolnoknak. Öt nullra már régen vezetett csapat a tiszaparti pólósok ellen, de most ez a furcsaság is megesett. Vagy ez már nem is furcsaság? Egy ideje már kering a zuhanyhíradó legújabb száma: a nemrég magyar állampolgárságot szerzett Aleksic és az igazán kirobbanó formában Szolnokon nem teljesítő Prlainovic Moszkvába tart és még hol a szezon vége..? Igaz kilencen már odatették az aláírásukat az új traktusra, de Kis Gábor eleddig nem nyilatkozott végleges döntéséről: szögre akasztja-e a sapkát. Nem cáfolták, de nem is erősítették meg a klub éléről a pletykákat, igaz, arról sem esett szó, hogy ki igazol Szolnokra.

Persze akár jól is fölfogható, hogy az alaposan elrontott kezdés után föltápászkodott a vendégcsapat a Nyéki uszodában, de ennél többre nem futotta. A vége egygólos vereség lett, ami azt jelenti, hogy a csoportgyőzelem kissé távolabbra került a korábbi sikercsapattól. Tény, hogy a Szolnoknak nem volt Manhercze, de Gocic edző nem elégedetlen csapatával.

Férfi vízilabda OB/I, B-CSOPORT
A-HÍD OSC ÚJBUDA – SZOLNOKI DÓZSA 8:7
(3:0, 3:3, 2:2, 0:2)
Nyéki uszoda, 500 néző. V: Csanádi, Homonnai
OSC: B. Mitrovic – Manhercz K. 5, Erdélyi, Randjelovic 1, Hárai, Bundschuh, Drasko Brguljan. Csere: Ubovic, Seman, Salamon, Kovács Gergő, Tóth M. 2. Edző: Vad Lajos
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 1, Prlainovic 2, Angyal, Kis G., V. Rasovic 1, Zalánki 2. Csere: M. Aleksic, D. Lazic, Jansik D., Szatmári 1, Teleki. Edző: Zivko Gocic
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 10/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Hárai (29. p.), Angyal (30. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Drasko Brguljan (27. p.), Prlainovic (27. p.)


MESTERMÉRLEG
Vad Lajos:
– Biztos voltam benne, hogy az öt nullás kezdés túlzó, és a Szolnok fel fog támadni. Ez így is történt, hatalmas energiákat mozgósított a felzárkózás érdekében. A végén természetesen már próbáltuk tartani a különbséget, az idővel is játszottunk. Ezzel együtt a végjátékban történtek érdekes dolgok, a mi részünkről is. Nagyon örülök a győzelemnek, akárcsak annak, hogy több jó egyéni teljesítményt is láttam.
Zivko Gocic: – Nagyon rosszul kezdtünk, ami meghatározta a mérkőzés menetét. Azt tudtuk előre, hogy frissebb lesz az OSC, a problémát nem ez jelentette, hanem hogy a mi hibáinkból került jó helyzetbe az ellenfél. Ötgólos hátrányból nehéz volt felzárkózni, valahogyan sikerült, ez mindenképpen pozitívum. Az OSC jobb volt nálunk, az első két negyedben teljesen bedarált minket.

(Nemzeti Sport Online)