A spanyol F. Segura Hungária Kft. 4,2 milliárd forintos , a pontosabb, gyorsabb alkatrész megmunkálást segítő digitális technikai beruházást hajt végre Szolnokon. Ezzel nyolcvan munkahelyet teremt azn autóipari beszállító vállalat. Szijjártó Péter közölte, a fejlesztés magas hozzáadott értéket és a legmodernebb technológiai színvonalat képviseli, ezért a kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cégnek.

A magyarországi fejlesztés jelentőségét mutatja, hogy a Segura cégcsoport csak Spanyolországban, Kínában és Szolnokon tart fenn gyártó egységeket – tette hozzá. Az alkatrész beszállító cég része annak a megújult autóipari gyártásnak, ami tavaly 8556 milliárd forint termelési értékével a GDP komoly százalékát jelenti Magyarországon.

Szijjártó Péter miniszter (jobbról), Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a külgazdasági és külügyminisztériumban, a Segura beruházást bejelentő sajtótájékoztatóján

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere rövid történelmi visszatekintésében a majd harminc évvel ezelőtt elkeserítő munkanélküliségről szólt, a megyeszékhely sok, hitevesztett munkanélkülijéről. Ezen csak hosszas szervezéssel, tájékoztatással, kapcsolatok teremtésével sikerült csak úrrá lenni és a mai önbizalomhoz a Segura is hozzátette a magáét megtelepedésével, folyamatos fejlesztéseivel (legutóbb két éve adtak át egy ötmilliárdos csarnokot Szolnokon), de a mostani beruházás is jelentős a város életében. Lényeges, hogy az oktatás is alkalmazkodik az ipari parkban otthonra lelt cégekhez, így a Segura és a Verseghy gimnázium kapcsolata a nyelvoktatásban, de a lehetséges munkatársak ügyében is együttműködik. Kállai Mária országgyűlési képviselőnő azt a munkakultúrát emelte ki, amit a városban megtelepedő, a világpiacon is komoly szereppel bíró cégek a megyeszékhelyen meghonosítottak. Ezekkel a folyamatosan fejlesztő, termelést bővítő, korszerűsítő cégekkel a város visszakerült az ország és a nemzetközi piac térképére, ami több ezer ember biztos és tisztességes megélhetését jelenti.