Kissé nehezen indult be a gépezet, akadoztak, olykor recsegtek is a fogaskerekek. Kis túlzással mondható, hogy a fővárosi ellenfél a könnyebbik kategóriába sorolható, de ez a mérkőzés is mutatja, hogy ki-ki jól teszi, ha nem becsüli le a másikat. A BVSC bekerült ugyan a középszakaszba a rájátszáson, de ott több csapat jobb nála, viszont nincs a csapatban egyetlen szerb, horvát vagy montenegrói világklasszis játékos. Ez viszont azt mutatja, hogy saját erőből, hazai igazolásokkal is lehet egész jó kis gárdát formálni. Ha csak rossz napot nem fog ki. Úgy festett, hogy a házigazdának nincs túl jó napja, de a kezdeti botladozás után magabiztosabbá vált a Dózsa.

Mennek vagy maradnak? Aleksic és Prlainovic tényleg Moszkvába szerződik?

Igaz, hogy rögtön két góllal kezdett a Szolnok, de a zuglóiak rákapcsoltak és föltornázták magukat döntetlenig és ez így is maradt a félidőig: a BVSC ott loholt a szolnokiak nyomában. Nagy Viktor előtt nem mindig volt szoros a védekezés, a kapus is bakizott egyet, kettőt, de hogy ebben igazán ki volt a ludas, az legyen a szakemberek dolga. Föltünő volt Prlainovic szerény teljesítménye, valahogy azt várta a szurkoló, hogy hazai medencében megint megmutatja, milyen az igazi világklasszis, mint tette azt Hannoverben. Nem mutatta meg. Néhány vérszegény lövés után mintha föl is adta volna, inkább csak a mezőnyben igyekezett jeleskedni, már ha a szombati játékát ezzel a szóval jellemezhetőnek gondolja a szemlélő. Vajon miért van az, hogy néhány nap alatt képes olyan meccsekre, ahol az egyiken hatot varázsol, a másikon egyetlen gólt sem lő? Ilyenkor az van, hogy akkor jön Aleksic. Neki sem sikerült minden, de most megint előkapta elképesztően ütemtelen, váratlan lövéseit és négyszer be is vette Györke kapuját. Nagy Viktor is följavult, erőteljesebb lett a védekezés előtte, a végére nem volt kétség afelől, hogy a Tisza partján marad a három pont.

A jövő héten szerdán a Fradihoz látogatnak a győztesek ( a Ferencváros 22 lőtt a Debrecennek… ebben a fordulóban), majd a Honvéd érkezik szombaton a Tiszaligetbe.

Szolnoki Dózsa – BVSC Zugló 12:9 (4:2; 1:2; 3:1; 4:3)

Szolnok, 100 néző. V: Csanádi Zs., Berki A.
SZOLNOK: Nagy V. – Angyal 1, Bátori 2, Prlainovic, Kis G. 1, V. Rasovic 2, Jansik D. 1. Csere: Pethe, Szatmári K. 1, Szeghalmi, M. Aleksic 4, D. Lazic, Teleki. Edző: Zivko Gocic
BVSC: Szakonyi – Mészáros Cs., Pásztor 3, Török B. 1, Kovács P., Várnai, Csapó 1. Csere: Czigány K., Ágh, Létai 2, Ambrus, Sugár 1, Szabó Bendegúz 1. Edző: Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 6/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2