Ritka pillanat az, amikor dr. Bene Ildikó nem mosolyog. Ilyen volt korábban, amikor vezette a Hetényi Géza megyei kórházat és ilyen, amikor országgyűlési képviselőként bárhol megjelent. Ezt a biztonságot sugárzó mosolyt azóta sem vesztette el, pedig aki az élete hivatásának tekintett orvoslást a politikáért odahagyja, lehetne akár keserű is, jóllehet ismét a Hetényi kórház főigazgatójaként szolgál.

“Elsősorban és másodsorban is orvos vagyok” – vallja Bene Ildikó

-Megtisztelő volt, hogy fölkértek a képviselői munkára, nagyszerű helyzeteket élhettem meg, de én valójában orvos vagyok, ez a hivatásom, a politikát nálam rátermettebbeknek kell vinniük – mondja irodájában, természetesen mosolyogva.

Számba vesszük, hogy bár sok a kritika, de azért a támadólag föllépőknek is el kéne ismerniük, hogy ebben a kórházban az utóbbi néhány esztendőben több, mint tizennégy milliárd forintot költöttek építésre, korszerűsítésre, eszközökre, ami a gyógyítást a legtöbb területen lényegesen javítja.

-Folyamatosan kell fejlődnünk, hiszen mind korszerűbb gépek, eszközök készülnek, ezekhez igyekszünk hozzájutni. Nagyon fontos a gyógyítás, de legalább olyan fontos a megelőzés is, a fölvilágosítás. Az ingyenes szűrésekben teljes szívvel ott vagyunk és az elmúlt években százak életét mentették meg a kollégák azzal, hogy még idejében fölfedezték a betegséget és szakorvoshoz irányították a pácienst – mondja.

Új pályázat révén a felnőtt és a gyermek pszichiátria fejlesztésére van mód, fekvőbeteg részleg készül. Már korábban is alkalmazták az egynapos sebészetet, ami egyszerűbb estekben a mai, korszerű eszközökkel elvégezhető, a beteg még aznap hazamehet, itt is fejlesztésre készülnek. A skill-labor az a műhely, ahol a betegápolók gyakorlatot szerezhetnek még azelőtt, hogy valóságosan a kórházi ágy mellett szolgálatba léphetnek. Ez már tényleg a huszonegyedik század – meséli nevetve a főigazgató asszony.

-Családbarát kórház vagyunk, ehhez most kényelmi eszközöket nyertünk egy pályázaton. Igyekszünk figyelembe venni a kismamák, a gyermekesek igényeit a beosztásoknál, ez hasznos és jó. Most hatvannégy rezidens munkálkodik nálunk, de még többekkel tárgyalunk is, közülük mellettünk döntenek majd néhányan, ez bizonyos. Akik itt vannak, szívesen vannak itt, mentoraik kiváló szakemberek, segítik a kezdőket a mind alaposabb tudás megszerzésében. Nagyon fontos volt a bérfejlesztés, de remélem, hogy ezen az úton azért még jó néhány lépést megtesz majd a kormány, vagyis folytatja, amit elkezdett. Nyugodt szívvel mondom, hogy bár mindig van mit jobban csinálni, a Hetényi kórház jó kórház.