VÍZILABDA
E.ON FÉRFI OB/I
KÖZÉPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
FELSŐHÁZ 
FTC-Telekom Waterpolo – Szolnoki Dózsa 10:8
(2:2, 3:1, 3:3, 2:2)

Budapest, Komjádi uszoda, 700 néző. Vezette: Kun, Petik A.
FTC: Vogel – Pohl, Younger 3, Varga Dénes 2, Német T., Vámos, Sedlmayer 1. Csere: Jaksic, Nikic 1, Kállay 2, Jansik Sz., S. Mitrovic 1, Gór-Nagy. Edző: Varga Zsolt
SZOLNOK:
Nagy V. – Jansik D. 2, Bátori 1, Prlainovic 1, Kis G., Angyal, V. Rasovic. Csere: M. Aleksic 1, Teleki, Lazic 2, Szatmári 1, Pethe. Edző: Zivko Gocic
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 10/7
Gól – kettős emberelőnyből:
–, ill. 1/0
Gól – ötméteresből:
1/0, ill. 1/0
A szkeptikusok nagy verésre számítottak, arra, hogy a Szolnok komoly zakót kap majd a nagyon megerősödött Ferencvárostól. Nem így történt. Younger tündökölt, most is látszott, hogy nagyon hiányzik a Tisza partjáról az ausztrálok kiválósága. Csak hát ő egyelőre véglegesen “elveszett” a Dózsa számára, míg Zalánki betegsége miatt még mindig hiányzott, góljai megnehezítették volna, ha ugyan meg nem hiúsítják a fővárosi sikert. Ezzel együtt is negyedik a középszakaszban a Szolnok, ami a körülményeket ismerve elég jó helyezés.

*****

MESTERMÉGLEG
Varga Zsolt
: – Kiváló meccset vívtunk. Sokat néztem az elmúlt hetek szolnoki játékát, jól látható az elmúlt hónapokban elvégzett munka. Nehezen indult a mérkőzés, talán a fizikai különbség érvényesült a végére és a sok munka, amellyel a meccsre készültünk.
Zsivko Gocics:
– Brusztos, kemény mérkőzést vívtunk. Mindenki tudja, milyen jó csapat a Ferencváros, és kihasználta azokat a hibáinkat, amelyeket nem lett volna szabad elkövetnünk. Ezeket leszámít elégedett vagyok a játékunkkal, a végeredménnyel persze nem.

(A Mestermérleg a NSP online anyagának fölhasználása)

(Részletek később)