Molnár Éva és a Bartók kórus neve összefonódott, a komolyzene szolnoki kedvelői pontosan tudják: az énekkar ötven esztendejéből a karvezető már harminc éve dirigálja a hölgyeket a próbateremben és a színpadon.

A hétfő délelőtti kis ünnepségre nagyon sokan eljöttek, köztük régi kórustagok agy olyan intézményvezetők, ahol kamaracsapat az évek alatt otthonra – értsd: próbateremre – lelt. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere meleg szavakkal méltatta a kórusvezető munkásságát, szerepét a város kulturális életében, az énekkar élén eltöltött sikeres esztendőket és azt, hogy a kar országos és nemzetközi hírnévre is szert tett Molnár Éva vezetésével.

Molnár Éva szívesen emlékezett vissza a harminc esztendőre, a kétezer ötszáz koncertre, az ezer színházi előadásra. Köszönte mindazok segítségét, akik nélkül néhány krízis helyzeten talán nem vagy csak nehezen jutottak volna túl. Mint mondta, a kórustagok kiválóan képzettek, komoly segítségei egymásnak, elhivatottjai a kóruséneklésnek.

Két esztendeje már a saját lábukon állnak, igyekeznek olyan szervezetként működni, amelyben az énekkar tagjainak csak a gyakorlás és a szereplés a dolga, de az a lehető legmagasabb szintet érje el. Molnár Éva most azon munkálkodik, hogy a jövőre alapításának ötvenedik évfordulójára készülő kamarakórusnak végre saját próbaterme lehessen. Jövőre, a nyár közepén a kórus ötvenedik születésnapját szeretné emlékezetessé tenni, a program most alakul.

A “bartókosok” egy szépen formázott kottatartóval, vagy ha úgy tetszik karmesteri állvánnyal lepték meg vezetőjüket. Molnár Évának, a szolnoki Bartók kórus élén végzett kiváló munkáját a város a Szolnok emlékérem aranyfokozatával ismerte el, amit a kórusvezető Szalay Ferenc polgármestertől vehetett át.

***

Hétfőn este hat órakor a szolnoki városháza dísztermében ad koncertet az ötven éve alakult kórus, ahol is ígéretük szerint zenei tréfákkal is igyekeznek a közönség kedvében járni.