Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

“A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint külföldön eltölteni valamennyi időt, tanulni, dolgozni mindig hasznos és jó dolog, de előbb-utóbb vissza kell térni, mert – mondta a diákoknak – “a ti jövőtök nem ott, hanem itt vár rátok”.

Arról is beszélt, hogy Magyarországon a fiatalok versenyképes szakmát kaphatnak, egyúttal beszámolt a visszatérésről a technikumi rendszerhez, amely megnyithatja a fiatalok előtt – ha a szakma megszerzése után még akarnak tanulni – az egyetemek kapuit is.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország – ahol a bérek lendületesen nőnek – jól fizető munkahelyeket ajánl, emellett Európa egyik legbiztonságosabb országa, “itt nincsenek migránsok, nincsenek terrorcselekmények, ellenben van munka, otthon és biztonság”.