Fotó: info.szolnok.hu

Idén is megtartotta sajtónapi ünnepségét a városi és a megyei önkormányzat – adott hírt a városháza honlapja. Mint írták: a média a társadalom szabadságának a jelképe, s a mai, internetes közösségi média időszakában különösen fontos szerepe van a hitelesség biztosításában – mondta ünnepi köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester. A városvezető a megyei és a városi önkormányzat hagyományos sajtónapi rendezvényén köszöntötte a megyei és a szolnoki média munkatársait. Mint mondta, a sajtóval évtizedek óta korrekt, kiváló a kapcsolata, s kifejezte abbéli örömét is, hogy az álhír, a negatív bulvárnak nincs táptalaja a helyi médiumokban.

– A közösségi média világa oly sok kitalált, másokat bántó, alázó hírt tesz közzé, ugyanakkor nincs mögötte a felelősség, hiszen nincsenek jogi következményei ezeknek a hazugságoknak – tette hozzá.

A városháza dísztermében tartott ünnepségen Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke is a hitelességet és a korrektséget emelte ki, mint a sajtó legfontosabb eszközét.

Ahogyan az már hagyomány, a megye és a város is díjjal jutalmazott egy-egy újságírót, televíziós szerkesztőt eddigi munkájáért. A megyei önkormányzat díját Erdei Gábor, a Jászsági Térségi Televízió munkatársa-, míg a megyeszékhely elismerését Barna Péter, a Szolnok Városi Televízió szerkesztője kapta. (info.szolnok.hu cikke nyomán)