A félig tele vagy félig üres az a bizonyos pohár megnevezése megmutathatja, hogy kiben milyen világlátás erősödött meg. Különféle vizsgálatk szerint a történések jobbik oldalát meglátó és azzal foglalkozó emberek kényelmesebben, jobb kedvűen élnek, jobb a viszonyuk másokhoz.

Ezt a nézetet, a nehézségekben is föllelhető pozitívumot fölfedező szemléletet igyekszik a Jobb a világ veled alapítvány és annak elnöke, Bagdi Bella meghonosítani. Már ötezer iskolai pedagógus vett részt olyan rendezvényeken, ahol boldogság órákat tanítását mutatták meg, ahol ha megoldást nem is kínálnak a gondok megoldására, de az elviseléshez kínálnak receptet, vagyis ahhoz, hogy nem föladni, hanem lehetőség szerint föloldani kell a szorongást, a félelmet a nehéz helyzetekben. Szolnokon minden alapfokú intézménynek van olyan pedagógusa, aki részt vett már fölkészítő képzésen és azt az oktatásban használják is.

Bagdi Bella és zenekara most csütörtökön ezer szolnoki és Szolnok környéki diáknak, tanáraiknak adott koncertet, amin láthatóan nagyon jól érezték magukat diákok és felnőttek egyaránt.