Kiugró lendülettel indult idén az építőipar, a jelenlegi kilátások alapján szektor idei teljesítménye valamivel több mint 10 százalékkal, de akár 20 százalékkal is meghaladhatja a 2018-as szintet – kommentálták az elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait csütörtökön az MTI-nek.

    Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, az építőipar nem csupán éves szinten, hanem hónapról hónapra is egyre jobban teljesít, ezért a szakszövetség várakozásai szerint a szektor idei teljesítménye 15 százalékkal biztosan meghaladja a 2018-ban elért szintet.
    Hozzátette, mivel a rendelés állomány szintje sem mutat csökkenést, ezért az ÉVOSZ arra számít, hogy az építőipar 2020 végéig lendületben marad.
    Horváth András, a Takarékbank elemzője kommentárjában közölte, az építőipar tavalyi robusztus teljesítménye után idén is kiugró lendülettel indította az évet. Az elemző szerint a szektor 2019-es teljesítménye vélhetően több mint 20 százalékkal bővül majd az egy évvel korábbihoz képest.