Elkezdődött az Ady Endre úti és a Szolnok Ispán körúti házsorok által határolt nagy park felújítása. A munkálatokat végző Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a kivitelezéssel kapcsolatban internetes szavazást indított saját facebook-oldalán, s az egykor rúgófalnak készült építmény sorsa iránt érdeklődik. Nevezetesen arra kíváncsi a városüzemeltetési társaság, hogy lebontsák, vagy felújítva ismét lehessen használni.

– A szakmai javaslatunk az volt, hogy bontsuk el a fala, ennek megfelelően terveztük is a munkát – mondta az Iszolnoknak Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója. – Aztán menet közben számos jelzést kaptunk a környéken élőktől a fal megmentéséért, illetve lebontásáért egyaránt, hogy úgy döntöttünk: kikérjük a véleményüket.

Az ügyvezető hozzátette: ugyan csak kedden indították a szavazást, de máris sokan elmondják véleményüket. – Köszönjük a sok jelzést, jó látni, hogy ennyire érdekli az embereket a park felújítása. Mivel a város egyik legnagyobb parkjának felújításába, egységessé tételébe kezdtünk bele, ezért különösen fontos a lakossági visszajelzés, hiszen egy közös gondolkodás eredménye lesz majd a terület végső képe – tette hozzá Lits László.