A Szolnoki Kosárlabda Akadémia junior csapata hazai pályán szerepelhet a korosztály nyolcasdöntőjén. Az április 4. és 7. között megrendezendő finálét ugyanis a Szolnoki Sportcentrum rendezheti meg.

Remek szezont produkál a Szolnoki Kosárlabda Akadémia U18-as csapata, Honti Viktor tanítványai az alapszakaszt és a felsőházi rájátszást is megnyerték, így elsőként jutottak be a fináléba.

– Nagyon örülünk annak, hogy itthon játszhatunk, természetesen szeretnénk az eddigi helyezésünkhöz méltón szerepelni – mondta az Iszolnoknak Honti Viktor, a csapat edzője. – Ugyanakkor semmiképpen sem ez a döntő határozza meg az egész szezonunkat, hiszen a bajnokságot, amikor mindenki játszik mindenkivel, azt már magunk mögött tudhatjuk, s ott mi lettünk a legjobbak. A döntő egy külön torna, ahol a pillanatnyi forma dönt, nem az éves teljesítmény.

A szolnokiaknak kiváló lehetőség lesz a felkészülésre a nemzetközi tornának, a EYBL-nek a középdöntője mától Pécsett, ahol az U20-as korosztályban versenyeznek Pallai Tamásék.

Az április 4-én kezdődő junior döntőben két csoportban küzdenek a csapatok. Az A-jelű csoportnak a házigazda Szolnoki Kosárlabda Akadémia mellett a Vasas Akadémia, a Pécs, valamint Szombathely – MAFC párharc győztese lesz a tagja. A B-ben az Alba-Fehérvár és a Honvéd mellett a Körmend kapott helyet, s itt szerepel majd a Sopron – Debrecen párharc továbbjutója.