A vártemplom felújításától a művésztelep rekonstrukcióján át a milléri fejlesztésig és a Sebestény körút kinyitásáig számos fejlesztés pillanatnyi állásáról tájékoztatta az Alcsi városrész lakóit dr. Tóta Áron önkormányzati képviselő lakossági fórumán Szalay Ferenc polgármester. A városvezető kiemelte dr. Tóta Áron érdemeit, aki immár 29 éve a városrész képviselője.

A fejlesztési tervek között szólt a város első embere a tüdőkórház területén zajló munkálatokról. Mint mondta, az arborétum területén kialakuló park a város ékessége lesz, a korábbi kórház és a Sebestény körút közötti részen pedig családi házas, társasházas lakórész alakul ki.

A lakók többek között forgalomszervezési, illetve városfejlesztési javaslatokkal szóltak hozzá a fórumhoz, mely egyébként konstruktív légkörben zajlott.

A megyeszékhely távolabbi fejlesztési terveiről szólva Szalay Ferenc kiemelte az M4-es építését, mely hamarosan eléri a megyeszékhelyt, utat nyitva ezzel rengeteg befektetőnek, munkahelyteremtő beruházásnak. A főváros közelsége jelentősen növeli Szolnok presztízsét, így komoly fejlődést várhatunk az M4-estől – tette hozzá a polgármester.