Szerda este 6 órától lesz az Ady és Én pályázat eredményhirdetése az M5 kulturális csatornán – közölte Siklósi Beatrix, a pályázatot kiíró csatorna igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában kedden.

A felhívásra rekordszámú, háromszáz pályámű érkezett be irodalmi mű, kép és videó kategóriában január 27. és március 15. között – tette hozzá.

Nem számítottak arra, hogy korosztályoktól függetlenül ilyen sokan osztják majd meg személyes viszonyukat Ady Endrével a művek által – mondta, megjegyezve, hogy a legfiatalabb pályázó egy 12 éves kislány, míg a legidősebb egy 92 éves férfi volt.

A szerkesztőség arra volt kíváncsi, hogy a napjaink emberének mit tud adni, mondani Ady Endre költészete, ennek fényében a zsűri a személyes élmények gazdagságát és annak megjelenését bírálja majd – tette hozzá.

Siklósi Beatrix az M5 kulturális csatorna korábbi, Arany János kétszázadik szülinapja alkalmából meghirdetett pályázatáról azt mondta, a beérkezett művek alapján kiderült, hogy rengeteg fiatal zenekar érdeklődik a költészet iránt, ez pedig az Ady és Én pályázattal méginkább bizonyosságot nyert.

Az Ady és Én pályázatra beérkező alkotásokat 3 tagú szakmai zsűri értékeli. A zsűri a videókból három, a fotókból és az irodalmi művekből pedig egy-egy alkotást díjaz. A videók kategóriájában közönségszavazás alapján egy díjat ítélnek oda.