Hogy van-e szebb és korszerűbb piac, mint a szolnoki? Kétségkívül van, ha általában nem is a városok büszkeségei a vásározó területek, hisz nem könnyű rendben tartani, az árusítás sokféle hulladékkal jár. Meg kell oldani valahogyan a parkolást is, hiszen például a szolnoki piacot, különösen hétvégén ezrek keresik föl.

A hírek szerint most ismét korszerűsítik a zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, baromfihús és egyéb húsféléket is áruló, öt éve bővített, kedvelt helyszínt. Kedvelt, mert a tucattermékek, a nagybani piacok sokféle árúja mellett őstermelők is megjelennek leginkább szezon idején a zöldhagymával, retekkel, körtével, almával, szilvával a szabad asztalokon. Hogy min lesz változtatás, azt Dóra László, az üzemeltető cég vezetője sorolja:

-Előbb talán arról, hogy igyekszünk rendet tartani, már ami a tisztaságot illeti, ebben vannak még tartalékaink. A zöldáru ilyen persze, szaga, mások szerint illata van, néha a kereskedők is vigyázhatnának jobban. Viszont kétségtelenül javítanunk kell a fűtésen, mert a hideg téli napokon zord odabenn a csarnokban a levegő. Előbb azonban a tizenhat ajtót cseréljük le, hogy a melegebb levegő ne szökjön meg.

Ki gondolná, hogy a világítás, amire olykor panaszkodnak is vevők és árusok, mert hogy szerénynek mondják, bizony így is egymillió nyolcszázezer forintba kerül havonta. A lámpatesteket erőteljesebb fényűre és korszerűbbre, kisebb fogyasztásúra cserélik.

-Négyszáz árus asztalunk van, ami bérelhető. Ezek egy része is javításra érett, folyamatosan cseréljük vagy fölújítjuk azokat – mondja Dóra László.

Sor kerül a Széchenyi lakótelep piacának befedésére is, bár annak forgalma elég szerény, az ott lakók is a könnyen megközelíthető belvárosi piacot látogatják, ott vásárolnak, hiszen sokkal nagyobb a kínálat. A tervek szerint a munkákhoz hamarosan hozzáfognak és vélhetően őszre be is fejeződik a korszerűsítés. A belvárosi piac helyzete miatt már nem bővíthető, egyelőre még képes a “feladat ellátására”.