Miért is ne lenne? Ha egyszer van szándék, ha van támogató és van erős érdeklődés, akkor ugyan miért ne lenne az idén is? A sportcentrum szervezi, a város támogatja, a Coop-Szolnok pedig a neve mellé gondoskodik innivalóról, takaros pólóról.

Az idei nagy futás április 10-én lesz, ezért a város több pontján már déltől sárgán villognak majd a közlekedési lámpák, viszont a futók útjának zavartalanságát rendőrök, katonák és a polgári védelem is segíti majd. Délelőtt 11-től este hatig az autóbuszok is kikerülik a belváros Kossuth tér környéki részét, de nem járnak majd a Szapáry úton, a Sóház úton, a Petőfi úton, a Baross úton és a Mártírok útján sem ebben az időszakban.

Rózsa József igazgató (balról), Fejér Andor alpolgármesterrel együtt veszi át a Coop-futás trikóját Fekete Tibortól a Coop Szolnok vezérigazgatójától

A szerda délelőtti sajtótájékoztatón tudtuk meg, hogy Szolnokon évente kevés híján ezer rendezvény van – tehát naponta, átlagosan három -, amelyek elsősorban a kultúrát érintik, de fontosak a sportrendezvények is. A májusfa futás az egyik legrangosabb tömegsport rendezvénye a városnak, de méretei akkorára gyarapodtak, hogy az idén már hatezerötszázban kellett limitálni a résztvevő számát, akik első sorban az általános – és középiskolások közül kerülnek ki, de számítanak a futni vágyó felnőttekre, sőt, közülük az idősebbekre is.

Egy nagyobb és egy kisebb kört lehet majd lefutni a délután egykor, a Kossuth térről induló (és majd oda visszaérkező), ötven percenként indított csapatoknak, ki melyiket választja. A kis kör 1600, a nagy kör 2600 méter lesz.

Most is várják Szolnok neves sportolóit, de érkeznek “sztárok” is. Itt lesz Szász Emese olimpiai bajnok tőrvívó, Márton Anna kardvívó junior világbajnok, Kasza Róbert öttusázó, Szabó Gabi háromszoros olimpiai bajnok kajakos, de a kosárlabda-, a vízilabda klub játékosai és a röplabda akadémia is.