Mátraverebély-Szentkút egy másik arcát is megmutatja legújabb programjával, amellyel a környék természeti kincseire hívja föl a figyelmet: nemzeti kegyhelyünk tavasztól őszig geológiai sétára invitálja a látogatókat.

Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark geológusa szerint földtani érdekességek sokaságát rejti magában a szakrális értékeiről híres Mátraverebély-Szentkút. Így aki ellátogat a kegyhelyre, annak érdemes túracipőt is magával hoznia, mert egy 3-4 órás vezetett kirándulás által megtudhatja például, honnan ered valójában a csodatévő erejéről nevezetes Szentkúti forrás vize vagy, hogyan keletkezett Szent László patkójának lenyomata?

„A környék őslénytani, földtani, vízföldtani, barlangtani értékei páratlanok. A barátlakások, a Szent László hasadék, a Betyár-barlang története mind megér egy misét” – fogalmazott stílszerűen a salgótarjáni származású geológus, aki egy 5 állomásos sétát tervezett a nevezetességek bemutatására, amelyet azok a látogatók is végig tudnak járni, akik nem túraedzettek.

További információ, jelentkezés: https://szentkut.hu/2019/04/02/szentkuti-geologiai-setak/