A tavasz új lendületet hozott mindannyiunk életébe, számos pozitív változás történik a Széchenyi városrészben is. A részletekről Rehó János, a terület egyik önkormányzati képviselője beszélt.

Nagyon sok fiatal, kisgyermekes család él a környéken, akik gyakran látogatják a játszótereket. Már bizonyára észrevették, hogy városrészünk legnagyobb játszótere pályázati forrásból új kerítést kapott – számolt be a felújításról a képviselő, hozzátéve, hogy a játszótér területén megoldották a világítást, illetve az ivókutat, amit a gyerekek sokszor teletömtek homokkal, kihelyezték a kerítésen kívülre.

Mint mondta, megtörtént a játékok ellenőrzése, ahol szükséges, folyamatban van azok javítása, és egy új módszerrel még a homokot is fertőtlenítették. Fontos, hogy az ott élők tartsák tiszteletben a szabályokat és a gyerekek érdekében kutyát ne vigyenek a területre.

A közterület-felügyelők esténként gyakrabban ellenőrzik majd a játszóteret, hogy elejét vegyék a rongálásoknak. Ha valaki mégis ilyet tapasztalna, bejelentést tehet a város zöld számán 06-80-200-460 vagy az 56-513-360-as számon keresheti Rehó János önkormányzati képviselőt is, aki fontosnak tartja az élő és folyamatos kapcsolattartás az itt élőkkel.

A városrész egyébként – mintegy önálló kisvárosként – folyamatosan fejlődik – jegyezte meg a képviselő. A számtalan üzlet és szolgáltatás mellett nagyon népszerű lett a Kauri Cukrászda épületét felújító és átvevő Szathmáry Cukrászda, vagy éppen a mellette lévő fitness terem is, amely növeli területét és új eszközökkel bővül. Az Éva virágbolt az Aranyi Sándor útra költözik, szép, új épületben várja majd a vásárlókat.

Sok jelzés érkezik, hogy új parkolóhelyek létesítésére lenne szükség. A Hild Viktor úton lakóknak jó hír, hogy hamarosan kezdődnek a munkálatok, melynek eredményeként 33 új parkolóhely épül. Már készülnek a tervek, az Aranyi és a Lovas István útra is.

A Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. munkatársai gondoskodnak a városrész tisztán tartásáról, de ebben természetesen az itt élőknek is nagy szerepe van, hiszen ha kevesebben szemetelnek, esztétikusabb környezetünk is – hangsúlyozta Rehó János, aki zárásként még megemlítette, hogy hamarosan indul a virágosítás, hogy még szebb és élhetőbb legyen a húszezres városrész.

szolnok.hu