A legjobb tizenhat csapat közé jutott a Szolnoki Kosárlabda Akadémia 14 éves csapata. Tasnádi Zoltán szakosztályvezető tanítványai a szombathelyi fordulóban előbb a MAFC gárdáját győzték le, utána könnyedén verték a Nyíregyházát, végül szoros vereséget szenvedtek a házigazdától, bár ez a mérkőzés már nem osztott, nem szorzott a továbbjutást illetően.

MAFC – Szolnoki KA 69-72 (21-11, 11-20, 17-18, 20-23)

Az első két negyed alakulásán is látható, hogy igen hullámzó volt a szolnokiak teljesítménye, bár ez igaz volt a fővárosiakra is. Az előzetesen esélyesebbnek tartott újbudaiak büntetőkből, illetve gyorsindításokból megléptek ellenfelüktől. A kiegyenlített harmadik negyedet követően az utolsó játékrészben jobban kontrollálta a támadásokat a Szolnok, s a saját palánk alatt is rendezték a sorokat, ami győzelemhez vezetett szoros végjátékban.

Nyíregyháza Kék Cápák – Szolnoki KA 50-80 (12-22, 7-26, 16-12, 15-20)

Jó ritmusban kezdte a mérkőzést a Szolnok (0-9), ami meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Így Tasnádi Zoltán olyanoknak is több szerepet adhatott a mérkőzésen, akik az elsőn kevesebbet játszottak. Ami különösen fontos, hogy ők éltek is a bizalommal. Ezzel a győzelemmel biztosította továbbjutását a Szolnok, azaz a következő csoportkörben az országos döntőért lépnek majd pályára.

Szolnoki KA – SZOSI 66-68 (11-23, 14-20, 14-13, 27-12)

Talán a biztos továbbjutás miatt, de mindenképpen nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát a szolnokiak. A harmadik játékrészben ugyan már élesebbek voltak Tasnádi Zoltán tanítványai, de az áttörés csak a negyedik negyedre érkezett meg, ami ezúttal a felzárkózáshoz volt elég. Az utolsó 2 percben többször is lett volna rá lehetőség a fordításra, de végül nem sikerült átvenni a vezetést.