Bár néhány hete még úgy tűnt, hogy a Szolnoki Kosárlabda Akadémia 16 évesei nem jutnak be egyenes ágon a döntőbe, az egész szezonban várakozáson felül teljesítő csapat nyerni tudott Zalaegerszegen, majd az abszolút listavezető Sopron otthonában is, így a Kaposvár ellen úgy léphettek pályára Sebők Andrásék, hogy győzelem esetén már készülhetnek is a döntőre.

A Tiszavirág Arénában jobban kezdett a Kaposvár, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy igen pontszegény negyedet láthatott a szépszámú közönség. A védekezéssel már ekkor sem volt különösebb probléma, ám a támadójátékba igen sok pontatlanság vegyült. A második negyedtől érvényesül a házigazda palánk alatti fölénye, s mivel Arabo és Czermann Patrik mellett Gémes is ponterőset játszott, így fokozatosan növelte előnyét Gaál Róbert csapata. Az utolsó negyednek már úgy tudtak nekivágni a szolnokiak, hogy igazából a fontos kérdések már eldőltek.

A záró játékrész amolyan jutalomjátékká vált, könnyedén szerezték a kosarakat Czermannék, helyenként egészen látványos támadásokat vezetve. Ezzel a juniorok után a kadett csapat is ott lesz a fináléban, ami a szezon előtti elvárásokat tekintve bravúros teljesítmény, de a bajnokságban mutatott produkció ismeretében teljesen megérdemelt siker!

Szolnoki Kosárlabda Akadémia – Kaposvári KK 87-60 (13-15, 23-13, 23-15, 28-17)SZOLNOK: Sebők 9/3, Polgár, Molnár 2, Fodor 6, Arabo 17. Csere: Kiss, Gémes 18, Szanyi 5, Purkald 4, Telek 6, Molnár B. 2, Czermann 18. Edző: Gaál Róbert