A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvégi Balázs kedden este ezzel a mondattal nyomatékosította azt a fórumot Szolnokon, ami elsősorban ezt mondandót járta körbe alaposan. Az nyilvánvaló, hogy aki nyer, az meghatározhatja a kontinens sorsát, de akár végzetét is. Ha a migrációt támogatók kerülnek túlsúlyba az Európa Parlamentben, akkor folytatódik az, ami eddig. Bizonyos erőknek az az érdeke, hogy migránsok, más identitású, elsősorban iszlám vallású tömeg érkezzen a Lajtán túli munkaerő gondok megoldására. Ezért a keresztény gyökereket is elfelejtenék.

Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója

Magyarország nem tartozik azok közé, amely népek föladnák múltjukat, államukat és azt a kultúrát, ami keresztény alapokon nyugszik. Nem kevesebb hát a május 26-i választás tétje, mint hogy az itt élő emberek kifejezzék akaratukat az önrendelkezésre, arra, hogy az ország maga dönthessen, kit enged be a határain keresztül, kivel akar és hajlandó együtt élni. Ezt Brüsszel nem szabhatja meg – szögezte le a kommunikációs igazgató. A kerítés azért épült a déli határon, hogy az illegális migrációt megakadályozza és azt sikerrel is teszi, ami az országnak nem kis áldozat, de szükséges. Ez a kerítés nem csupán az országot védi, de tőlünk nyugatabbra fekvőket is.

A fórum közönsége

Ma az ellenzéki oldalról olyan képviselői vannak a közösségben Magyarországnak, akik sorra megszavaznak minden olyan döntést Brüsszelben, ami az illegális bevándorlást segítené, miközben erről a magyar kormány egészen más álláspontot képvisel. A kormánnyal az emberek sokasága is egyetért. Ezért május 26-án olyan képviselőket kell küldeni az Európai Parlamentbe – mondta Hidvégi Balázs -, akik az országgal és annak kormányával együttműködve Magyarország érdekeit képviselik minden Uniós testületben.