Az állandó trágárkodás, a valóság elferdítése, azaz konkrétan a hazugság lelkes terjesztése állandó kísérője lett az ellenzéki politizálásnak Szolnokon. A felettébb mókás akcióik során hol újságpapírba csomagolt kutyaszarral tüntetnek büszkén dagadó kebellel, hol egy épülő parkról hazudják azt, hogy nem épül, hol pedig szimplán csak méretes hazugságokkal tömik hétről hétre fogyatkozó hallgatóságuk fejét.

Facebook-oldaluk, a Szolnoki Többség nevet viselő hazugsággyár egyik lelkes szerkesztője a minap határtalan magabiztossággal írt egy debreceni ellenzéki újság megjelenéséről, melynek főszerkesztője, Porcsin Zsolt egykoron Szolnokon, az Új Néplapnál is dolgozott vezetőként. Igen ám, de szegény főszerkesztőt a Szolnoki Többség állítása szerint maga Szolnok polgármestere rúgta ki! Egészen pontosan a következőt sikerült odahazudniuk saját oldalukra:

„Bizonyíthatóan tudunk róla egyébként, hogy Porcsin Zsolttal Szalay Ferenc polgármester közölte egy szerkesztőségi beszélgetés alkalmával annak idején, hogy munkájára már nincs szükség, mehet isten hírével…”

Itt jön a csavar: a város önkormányzatának hivatalos facebook-oldala nevében érkezett ugyanis egy válasz a posztra, mely szerint „A biztos információt, mely szerint polgármester úr személyesen közölte menesztését a debreceni szerkesztővel, az imént személyesen cáfolta nekünk maga az érintett szerkesztő. Tehát a bejegyzésnek ez a része nemes egyszerűséggel hazugság.”

Ezután nem sokkal a bejegyzés lekerült az oldalról, azaz beismerték: hazudtak. Pedig információink szerint még a megyei napilap egykori újságíróját is csatasorba állítottak az oldal készítéséhez, akinek illett volna tudni, hogy mi is történt valójában. Illetve, pontosan tudta ő, hogy amit leírt, az hazugság, de ez az előírás számukra, hazudni, hazudni, hátha a jónép megeszi. Pont, mint a kommunisták csinálták annó.