Szolnok egyik legnagyobb parkja található a Móra Ferenc úti és az Ispán körúti tízemeletesek által határolt területen. A helyenként már meglehetősen rossz állapotú zöld terület a sok magról kikelő bokor és fa miatt már egyre kevésbé emlékeztetett egy valódi pihenőparkra, egészen mostanáig, ugyanis elkezdődött a felújítása.

A belvárosi betondzsungel szívében lévő hatalmas területnek egyébként sajátos módon nincs neve. Lám, e cikk írójának is körbe kellett írnia, miről is beszél, hiszen tulajdonképpen egy névtelen belvárosi közterület található a tízemeletesek ölelésében.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a régi szolnokiak is igyekeztek nevet adni a társadalmi munkában, tanácsi segítséggel megépített parknak. Alighanem az építők szándékát jelzi az a félig törött emléktábla, melyen a kopott felirat Jubileumi parkként nevezi meg ezt az 1975-ben átadott területet. Információink szerint ezt végül soha nem jegyezték be sehol. A Jubileum nevet a vasútállomás előtti tér kapta meg, Szolnok első írásos említésének 900 éves évfordulója alkalmából. Az Ispán körút mögötti jubileumi zöldövezet egyébként is másra, a felszabadulásra emlékeztet(ne), erre világosan utal is az emléktábla.

A nagy kérdés az, hogy így a felújítás után, illetve közben valakinek szándékában áll-e változtatni a sajátos anonimitáson, s ad-e nevet egy hamarosan teljesen megújuló közterületnek.