Ámokfutásra hasonlító kampányt folytat a szolnoki ellenzék, a legarcátalanabb hazugságoktól sem riadnak vissza sokszor. Amiben csak lehet, bűncselekménnyel vádolják a város jelenlegi vezetését, persze ilyenkor jóízűen elsütik a korrupciós kommunikációs paneleket, pontosan, ahogyan azt a Soros-központ előírta számukra. Ja, tények nincsenek, az csak összezavarná az éleslátásukat.

Ám az aggódásuk furcsa gellert kapott a minap, ugyanis ezek a jólelkű Grál-lovagok, akik aztán Isten bizony őszintén csak a törvények mentén képesek még álmodni is, egy olyan embert, konkrétan Czeglédy Csabát hívták meg választási harcaik igazolására, aki eddig másfél évet töltött előzetes letartóztatásában, s egyéb bűncselekmények mellett 6,3 milliárd forintos költségvetési csalás miatt készült éppen vádat emelni ellene az ügyészség. Igenám, de Gyurcsány Ferenc segítségére sietett egykori ügyvédjének, s gyorsan rárakta a DK EP-listájára. Ez ugyanis mentelmi jogot biztosít számára az EP-választások alatt.

Szóval egy aljas trükkel átmenetileg megmenekült a felelősségre vonástól Czeglédy, s ha már ezt megtette, akkor gyorsan körbejárja az országot, hogy jól kioktasson mindenkit törvényismeretből.

Már az is mókás Czeglédy szolnoki látogatásában, hogy az MSZP bukására, széthullására évek óta ügyesen rásegítő DK színeiben kapott mentelmi jogot, de most éppen az MSZP-nek kampányol. Na azért persze csak óvatosan, mert nagyon nem mutogatták Gyurcsány Ferenc csalás miatt eljárás alá vont barátját, s csak egy kisebb terembe, a szocik Tófenék úti irodájába merték bevinni.

Mi pedig csendben elmélkedhetünk azon, hogy ugyan miként tudnak saját szavazóik szemébe nézni a szolnoki szocialisták, az ittasan a rendőrt is inzultáló elnökükkel, Radócz Zoltánnal, vagy a kutyaszart kampányeszközzé nemesítő Győrfi Mihállyal az élen? Egy a minap még börtönben csücsülő, súlyos bűncselekménnyel vádolt ember mögé büszkén beállnak, miközben lelkesen pózolnak a törvény hűséges őreiként. Mi jöhet még?! (szi)