A hétfő éjszakai hajnali óriási felhőszakadás ismét elöntötte Szolnokon a Széchenyi lakótelepre vezető aluljárót, járhatatlanná téve azt órákra. A csatornázási művek szakemberei nyomban hozzáláttak a szivattyúzáshoz, az áteresz tisztításához, de a reggeli csúcsforgalom idejére nem sikerül elhárítani a bajt.

Több emelet mélységben fut a csatornahálózat a város alatt

Szerda reggel óta a vállalat emberei hozzáláttak a Bartók úti átemelő kitisztításához, a hozzátartozó gépészeti elemek fölül vizsgálatához, szükséges javításához, cseréjéhez. Tervszerűen folyik a szennyvízhálózathoz tartozó hasonló műtárgyak átvizsgálása, szükséges karbantartása – mondta Magyarné Bede Mariann, a víz-és csatornaművek vezérigazgató-helyettes, a szerdai bejáráson.

Magyarné Bede Mariann vezérigazgató-helyettes és Szalay Ferenc polgármester

Szalay Ferenc polgármester arról beszélt, hogy mind gyakoribban az ilyen felhőszakadások Magyarországon is. Szolnokon számtalan lakóház esővizét bevezetik a csatornarendszerbe, ami ilyenkor kivédhetetlen túlterhelést kap. A vízművek utasítást kapott arra, hogy dolgozzák ki a szennyvíz és a csapadékvíz csatornáinak különválasztását, ami ha megvalósul belátható időn belül, akkor úrrá lehet lenni a hasonló helyzeteken, mi több, elejét is lehet venni – közölte Szalay Ferenc polgármester.