Az Europa Cinemas Network a Cannes-i Filmfesztiválra megjelentetett kiadványában tiszenhárom európai mozit mutatott be, amelyek versenyben voltak egy innovációs díjért. Köztük volt a Szolnoki TISZApART MOZI is, de sajnos a díjról lemaradt.

“Nagyon örültünk annak is, hogy bekerülhettünk ebbe az elit körbe. Az első tizenháromban lenni több ezer, valljuk meg jobb helyzetben lévő mozi között számunkra így is felemelő érzés. Nem adjuk fel, jövőre újra megpróbáljuk, van két folyamatban lévő remek ötletünk is. Ha megnyerjük hozzá az Önök támogatását is, akkor jövőre célba érhetünk. A díj azt gondolom nem csak nekünk fontos, hiszen újabb lehetőségeket nyit meg a fejlesztésre, ami a szolnokiaknak is fontos eredményeket hozhat. Talán az itt élőknek sem lényegtelen, hogy a város egyik kulturális színtere egy évig Európa elsőhelyezettje lehet a művész mozik innovációs versenyében.

Rövidesen két beruházás is elindul a moziban, aminek eredményeként végre megépülhet a tetőtérben az a közösségi tér, ahol létrejön egy stúdió is, ahol a fiatalok filmes, új médiával kapcsolatos képzéseit tudjuk megvalósítani.

Egy energetikai korszerűsítéssel pedig a mozi villamosenergia szükségletének 80%-át megújuló energiából tudjuk majd biztosítani. Sor kerül az épület külső homlokzatának felújításra, valamint tervezünk egy jelentős informatikai fejlesztést is, aminek eredményeként lényegesen javul és gyorsabb lesz a jegyvásárlás és büfé kiszolgálás is.

Önök elsősorban azzal tudnak bennünket segíteni, ha minnél többször eljönnek a moziba és megnézik az általunk kínált filmeket, programokat.

Akik esetleg megtehetik, hogy anyagalig is hozzá tudnak járulni a moziban folyó fejlesztésekhez azok a 12050002-00107762-00100002 számú számlára utalt támogatással tudják segíteni céljain elérését.” – írja Demeter István a Tisza mozi vezetője az interneten.