Miért van az, hogy nekünk, szolnokiaknak mostanság egy normális, értelmes ellenzéki politikus sem jut? Azt tudtuk, hogy az ellenzéki pártok budapesti vezetősége teljességgel esélytelen lenne egy normális állás megszerzésére, merthogy alkalmatlanok a puszta létre is. Abban már csak bíztunk, hogy talán vidéken akadnak még normális fazonok. Nos, szomorúan jelentjük: ott sincsenek már. Illetve vannak, de régen faképnél hagyták a maradékot. Szolnokon még a rossznál is rosszabb a helyzet, nekünk az aljából is a legalja jutott.

Az MSZP két csodagyereke, Györfi Mihály és Radócz Zoltán versenyt csinálnak abból, hogy ki tud egy mondatba több bunkóságot belesűríteni. Már a tanyasi kocsisok szakszervezete is feloszlatta magát, mert ezt a káromkodós tempót, amit az egyébként pedagógus végzettségű Györfi visz, azt már ők sem tudják követni. Mostanában a „ki mondjon nagyobb hazugságot” duma kezd népszerűbb lenni köreikben, persze elbújva a véleményt mondtam köntös mögé, merthogy a felelősség vállalása nem az ő asztaluk. Meg is lett a kamupolitizálás eredménye: választóik átpártoltak a DK-hoz. Ami gyakorlatilag egyébként nem létezik Szolnokon!

Itt vannak nekünk a jobbikosok, akik egy éve még arról meséltek hangzatosan, ők bizony a legnagyobb ellenzéki erő már Szolnokon is! Mi lett a vége? Kőkemény munkával leamortizálták magukat egészen 6,9 százalékra. Szavazóik közel felét elvesztették, mert képtelenek voltak bármi előremutatót csinálni, mondani, csak a mindenki lop dumát nyomták éjjel és nappal. Ma pedig lassan már a saját családjukban sem találnak olyat, aki rájuk szavazna, ami mondjuk nem is csoda, hiszen a korábban tökös magyarnak mutatkozó, a szavakban kereszténységet védő, jobbára szélsőjobbos retorikát vivő párt legközelebb alighanem a budapesti Pride-felvonulás egyik kamionján harcol majd a melegek jogaiért. Félreértés ne essék, ez is egy szép cél, csak nem várható el a szavazótábortól, hogy a tegnapi Martens-bakancsos viseletet mára lecseréljék tüllszoknyára és műmellekre. Ahogyan azt sem értik, hogy a határon túli magyarok miért váltak hirtelen utálat tárgyává, s miként lett hirtelen életcél az Európai Egyesült Államok a kilépésről is sokszor szónokló pártnak.

Hit, erkölcs, cél és következetesség nélküli figurák gyűjtőhelye lett ma az ellenzék, akik bárhogyan is magyarázzák a sokadik 3-0-s vereséget világraszóló győzelemként, hiába hazudják le a csillagokat az égről, még mindig nem többek, mint Gyurcsány Ferenc kiskutyái, akiket úgy mozgat az országot egyszer már csődbe vivő kamugép, mint ahogyan azt a nagykönyvben megírták. Ne legyen kétségünk: a szemük még nem nyílt ki, a becsületüket már régen eladták, s gerincük sem lesz ahhoz, hogy tökösen felépítsék magukat. Mert azt Gyurcsány gazdi úgysem engedné nekik… (szolnoki)